© Manisa Manşet Gazetesi

1770 öğretmen adayı mülakata girecek

Milli Eğitim Bakanlığına alınacak 45 bin öğretmen için başvurular alınmaya başlandı. Kadroya girmek isteyen öğretmenler Nisan ayı itibarıyla sözlü mülakatlara alınacak. Mülakatlar sonucunda atama tercihleri belli olacak. Manisa’dan 1770 civarında aday mülakata girmeye hak kazandı.
Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 103 alandan atama yapılacağını kaydeden Türk Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler, "45 bin öğretmen alımında Sınıf Öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, Rehberlik alanına 3 bin 604, Okul Öncesi Öğretmenliği 3 bin 269, İlköğretim Matematik 2 bin 656, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrıldı." bilgisini paylaştı.
Mülakat yıllardır kul hakkı yemenin elverişli bir aracı oldu 
Özgürler, 45 bin öğretmen ataması için mülakatların 7-16 Nisan’da yapılacağını hatırlatarak, adayların KPSS başarılarının rencide edilmeden sürecin tamamlanmasını istedi. Asında, yıllardır kul hakkı yemenin elverişli bir aracı olan mülakat uygulaması, kamunun tüm süreçlerinden kaldırılmalıdır. Geçmiş tecrübelerimiz gösteriyor ki; Mülakatın olduğu yerde adalet olmaz! Mülakat liyakati katleder, ehliyeti öldürür!” diye konuştu. CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER