© Manisa Manşet Gazetesi

Pazardaki kadın, milletvekiline böyle seslendi: Çocuğum kıymanın ve balığın tadını bilmiyor


CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa'da semt pazarında karşılaştığı bir kadının kendisine, "6 yaşındaki çocuğum kıymanın ve balığın tadını bilmiyor" dediğini söyledi. Bakırlıoğlu, "Bu tablo, insanın yüreğini yakan, ülkedeki derin yoksulluğun ortaya çıkardığı acı tablo" dedi.

CHP'li Bakırlıoğlu, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede, seçim yaklaştıkça vatandaşın düşüncelerini açıkça ortaya koyduğunu ve derin yoksulluktan şikayetlerini cesurca dile getirmekten çekinmediğini söyledi. Çarşıda pazarda görüştüğü bazı vatandaşların sözlerinin, ülkenin içinde bulunduğu derin yoksulluğun boyutlarını anlatmaya yettiğini anlatan Bakırlıoğlu, "Bugün pazarda karşılaştığımızı bir vatandaşımız, 6 yaşındaki çocuğunun kıymanın ve balığın tadını bilmediğini söyledi. İnsanın yüreğini yakan, ülkedeki derin yoksulluğun ortaya çıkardığı acı tablo" diye konuştu.


"200 TL İLE 3 ÇEYREK ALTIN ALINIYORDU"
Pazarda soğanın 30 TL, peynirin 200 TL, etin ise 300 TL'ye çıktığını anlatan Bakırlıoğlu, "200 TL'lik banknotlar 2009’da ilk çıktığında 3 tane çeyrek altın alınabiliyordu. Şimdi bir kilo peynir ancak alınabiliyor. Bugün ülkeyi etkisi altına alan derin yoksulluğun nedeni sadece hayat pahalılığı değil, İşsizlikte en önemli yoksulluk nedeni. Tüm bunlar ülkedeki sosyal sorunların da temel nedeni olarak karşımıza çıkıyor" ifadelerini kullandı.


"YOKSULLUKLA MÜCADELE EDECEĞİZ"
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yoksullukla mücadele için aile sigortasını hayata geçireceğini kaydeden Bakırlıoğlu, "Aile Destekleri Sigortası Kurumu, banka hesabını yardım alan ailede kadın adına açacak. Verilecek olan destek bu hesaba yatırılacak. Aile sigortası desteğini altına endeksleyeceğiz. Enflasyona karşı korumak için 'altın kart' getiriyoruz. Tamamen yoksula ve hiçbir geliri olmayana her ay bir tam altın vereceğiz. Geliri altının yarısı kadar olanların, gelirini yarım altınla tamamlayacağız. İşsizliğe çözüm bulmak yoksullukla mücadelede önemli bir adım olacak. İstihdam politikalarımızı hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu. 

MİNE BADAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER