© Manisa Manşet Gazetesi

Ağlayan Kaya'ya Şehzadeler sahip çıktı

Manisa’nın simgelerinden biri olarak kabul edilen ve efsanelere konu olan Niobe (Ağlayan Kaya) ve çevresine, Şehzadeler Belediyesi sahip çıktı.

Manisa’nın simgelerinden biri olarak kabul edilen ve efsanelere konu olan Niobe (Ağlayan Kaya) ve çevresine, Şehzadeler Belediyesi sahip çıktı. Uzun süredir yetki karmaşası nedeniyle kaderine terk edilen tarihi bölge, belediye tarafından temizlenip yenilendi. Bölgedeki anfi tiyatro, yakında sinema günleri etkinliğine ev sahipliği yapacak.

Spil Dağı’nın eteğinde bulunan ve Yunan Tanrısı Zeus tarafından taşa çevrildiği yönünde bir efsanesi olan Niobe (Ağlayan Kaya), Manisa’nın önemli simgelerinden biri. Çevre düzenlemesi ve yanına sonradan yapılan amfi tiyatroyla bir dönem kültür etkinliklerine ev sahipliği yapan bölge, son yıllarda ilgisizliğin kurbanı oldu. Özellikle Ağlayan Kaya’nın yanındaki amfi tiyatro, gece gündüz alkol içenlerin mekanı haline gelmişti. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler bu durumdan rahatsız olurken, bölgede yaşayan vatandaşlar da sorunun çözülmesini istiyordu.
ÇEVRESİ TEMİZLENDİ VE YENİLENDİ
Bölgedeki içler acısı durumun Manisa Manşet Gazetesi tarafından gündeme getirilmesi üzerine, Niobe'yle ilgili yaşanan yetki karmaşasınının çözülmesi noktasındaki çalışmalar hızlandı. Yapılan görüşmeler sonrasında bölgenin tüm sorumluluğu Şehzadeler Belediyesi'ne verildi. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan bölgeyi, öncelikle günün her saatinde alkol alan insanlardan arındıran belediye, hemen ardından temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmalarına başladı. Kısa süre içerisinde amfi tiyatro tamanen elden geçirilerek oturma yerleri ve sinema  ekranı yeniden kullanılır hale getirildi.
AMFİ TİYATRODA SİNEMA GÜNLERİ
Belediye yetkilileri, anfi tiyatronun baştan sona yeniden boyandığını, elektrik tesisatının yenilendiğini, çevre düzenlemesinin yapıldığını ve sinema ekranının tamir edildiğini belirtti. Önümüzdeki günlerde Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Ağlayan Kaya Anfi Tiyatro Sinema Günleri'ne hazırlanan bölge, yeniden insanların aileleriyle birlikte gezip dolaşabilecekleri güzel bir mekan haline dönüştürüldü. Belediye yetkilileri, sinema günleri için son hazırlıkların yapıldığını ve etkinliğe ilişkin ayrıntıların kısa süre içerisinde ilan edileceğini kaydetti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER