© Manisa Manşet Gazetesi

AK Parti’de İlçe Başkanları Tek Tek İstifa Ediyor

Ak Parti’de İlçe Başkanları Tek Tek İstifa Ediyor AK Parti Şehzadeler ilçe başkanı kim? AK Parti Soma ilçe başkanı kim? AK Parti Salihli ilçe başkanı kim?

 

Ak Parti Genel Merkezi 14-28 Mayıs seçimlerindeki oy düşüşün faturasını ilçe başkanlarına kesmeye başladı. AK Parti’nin 5 milletvekilini meclise taşıyan hatta 6. milletvekilini az bir oy farkıyla kaçıran Manisa’daki tablodan bugün için sadece 4 milletvekili çıkartan bir duruma geldi. AK Parti 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerle yeni kadrolarla girecek.

 AK PARTİ ŞEHZADELER İLÇE BAŞKANI M. EMİN ÇİPİLOĞLU

Yerel seçimlerde belediye başkan adayı ve meclis üyeli olmak isteyen ilçe başkanları Ağustos ayının 26’sına kadar istifa etmesi gerekiyor.  AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Çipiloğlu da istifa etti. Çipiloğlu, Şubat 2019 yılından beri başkanlık görevini sürdürüyordu.  

AK PARTİ SALİHLİ İLÇE BAŞKANI SELÇUK DİNÇ

Ayrıca Soma İlçe Başkanı Erol Saygılı ve AK Parti Salihli İlçe Başkanı Selçuk Dinç de  görevinden istifa ettiğini açıkladı. istifa etti.   Partinin önde gelenleri görevden alınacak ilçelerinin sayısında artış olacağı yerel seçimler öncesinde yeni ilçe başkanları ve yönetim kurulları ile yerel seçimlere gidileceğini belirttiler.

AK PARTİ SOMA İLÇE BAŞKANI EROL SAYGILI

 Öte yanda görevden alınan başkanlara yönelik farklı bir formülün devreye sokularak ilçe başkanlarının görevden alınmasının parti içinde sıkıntı yaratacağı nedeniyle tek tek istifalarını Genel Merkeze yollamaları istendiği, ayrıca genel merkezden yollanacak tek metin ile açıklamada bulunacakları belirtildi. CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER