© Manisa Manşet Gazetesi

ALİ RIZA ÇEVİK ORTAOKULU’NUN YAPIMINA NE ZAMAN BAŞLANACAK..?

Yaklaşık 70 yıllık mazisiyle eğitim alanında bir çok başarılara imza atan Manisa’nın köklü okullarından biri olan Ali Rıza Çevik Ortaokulunun geçtiğimiz aylarda yıkımı gerçekleşmişti.

Yaklaşık 70 yıllık mazisiyle eğitim alanında bir çok başarılara imza atan Manisa’nın köklü okullarından biri olan Ali Rıza Çevik Ortaokulunun geçtiğimiz aylarda yıkımı gerçekleşmişti. Öğrenci velileri  ve mahalle halkı okullarının yapımına bir an önce başlanılmasını istiyorlar.

Manisa’nın akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarılarıyla ünlü  en köklü ve  büyük okullarından biri olan Ali Rıza Çevik Ortaokulu’nun yıkımı Manisa Valiliğin desteği ,Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği  ile geçtiğimiz aylarda gerçekleşmiş, okulda geçici olarak Şehitler Ortaokulu’nun  bünyesine taşınmıştı. Yıkımından bu güne henüz bir ilerleme olmayışı, öğrenci velileri ve mahalle halkında modern bir okula kavuşma  heyecanının  yerini endişeli bir bekleyişe bıraktı.
PANDEMİ SÜRECİ İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ
Manşet Gazetesi’ni  arayan  okul velileri, seslerinin duyurulması isteği ile tam anlamıyla yüz yüze eğitimin olmadığı bu pandemi sürecinin en iyi ve hızlı şekilde değerlendirilerek gerekli adımların acilen atılmasını ve okullarının yapımına bir an önce başlanılmasını istiyorlar. Veliler, okulun yapımının gecikmesi ve  tam anlamıyla yüz yüze eğitime geçilmesi durumunda Şehitler Ortaokulunda  yaşanacak  olası yoğunluk ve kargaşanın vereceği sorunlardan tedirgin olduklarını belirtiyorlar.
PROJE İNCELEME AŞAMASINDA
Edindiğimiz bilgiye göre Büyükşehir Belediyesinin çevre trafiğini rahatlatma ve park sorununu bir nebze çözme adına hazırladığı otoparklı okul projesi, Çevre Şehircilik ve Milli Eğitim Bakanlığınca inceleme aşamasında.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER