© Manisa Manşet Gazetesi

Bakan Kacır’dan BYD açıklaması: BYD fabrika inşaatına ilişkin izin başvurularını gerçekleştirdi

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, elektrikli araç üreticisi BYD'nin Manisa’ya yapacağı yatırımlarla ilgili konuştu. 

Bakan Kacır, “Çok sıkı bir çalışma yürüyor. 2026'da üretim başlayacak, imzalar atıldı. BYD, Manisa Organize Sanayi Bölgemizde yer tahsis sürecini tamamladı, fabrika inşaatına ilişkin izin başvurularını gerçekleştirdi, bu başvurular en hızlı şekilde değerlendirilecek, sonuçlandırılacak. Fabrika arazisinde altyapı hazırlıklarına ilişkin Manisa Organize Sanayi Bölgemizle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar var” dedi.
Bu yatırım çok önemli 
BYD’nin 160 hektarlık alanda yatırım yapacağını vurgulayan Kacır, “160 hektarlık bir alandan söz ediyoruz. Orada hem bir AR-GE merkezi hem 150 bin araçlık fabrika hem de bir tedarikçi parkı olacak. Tedarikçi firmalar da burada yatırım yapacak. Türkiye, yüksek teknolojide çok önemli bir adım atmış olacak. 650 binden fazla çalışanı olan, 110 binden fazla AR-GE çalışanı olan, her gün 32 patent geliştiren bir markanın Türkiye'de AR-GE merkezi kurması, nitelikli mühendislerimizi, araştırmacılarımızı istihdam edecek olması, doğrudan 5 bine yakın, dolaylı olarak 20 binin üzerinde bir istihdam potansiyeli oluşturacak olması ve bütün bu yatırımı yüzü dışarıya dönük olarak, ihracat pazarlarını hedefleyerek gerçekleştirmesi çok değerli, çok kıymetli.” Diye konuştu. HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER