© Manisa Manşet Gazetesi

BAKIM SİGORTASI İÇİN MECLİS’E GİDECEKLER

Alzheimer, Demans, Parkinson Hasta ve Hasta Yakınları Derneği Genel Başkanı, Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş, beraberinde dernek Genel Sekreteri, Fizyoterapist Uğur Arslan ile Manisa Giritligil Otel'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de bir ilk olacak 'Bakım Sigortası'nın hayata geçmesi için TBMM'ye başvuracaklarını söyledi. Bu sosyal yaraya çözümler üretmenin misyonları olduğunu söyleyen Genel Başkan Hakan Berktaş, derneğin milyonlarca hasta ve hasta yakınının dertlerini meclise taşımak,  projeler geliştirmek için kurulduğunu belirtti.
NÜFUSUN YÜZDE 10’UNU ETKİLİYOR
Berktaş, “Bizim misyonumuz ve  vizyonumuz dünyanın ve ülkemizin bu çok önemli sosyal yarasına parmak basılmasını sağlayacak nitelikte sosyal sorumluluk projelerine imza atabilmek, ülke nüfusumuzun yüzde 10’una denk gelen potansiyeldeki tüm hasta yakınlarına ve vatandaşlarımıza yol gösterecek, ışık olacak projelerle ufuk olabilmektir. Türkiye’de yaklaşık bir milyona yakın Alzheimer, Demans, Parkinson hastası var, bu konu sadece sağlık sorunu değil, aynı zamanda hasta yakınlarına psikolojik, sosyal, ekonomik, bakım, hukuk, sosyal güvenlik alanlarında destek ve yardımları da kapsıyor. Geniş bir yelpazede ele alınması gereken bir sorun" diye konuştu.
YAŞANAN SORUNLARI RAPORLAŞTIRDILAR
Hastaların her ailede en az 10 kişinin hayatını yakından ilgilendirdiğini ve bunun da ülke nüfusunun neredeyse yüzde 10’una karşılık geldiğini belirten Hakan Berktaş,  açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu nitelikte bir derneğe ihtiyaç olduğunu ön görerek kısa zaman önce kuruluşumuzu gerçekleştirdik. Dernek olarak mecliste bu sorununun etkin şekilde çözülmesi, farklı bir boyuta kavuşturulması, hasta ve hasta yakınlarımızın daha nitelikli, kaliteli bir yaşam standardıyla hizmet alabilmesi yönünde raporlar hazırlayacağız. TBMM'de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na ve Sağlık Bakanlığındaki ilgili birimlere sunacağız"
SAĞLIK SİGORTASI YETERLİ DEĞİL
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattıkları Sosyal Rehberlik Merkezlerinin faaliyetlerine devam ettiğini, 10 ilde temsilcilikleri olduğunu vurgulayan Berktaş, “Merkezimize başvuran 10 aileden 9’u hastalarının sigortalı olduğunu ve bakım hizmetlerini SGK’nın destekleyip desteklemediğini sormaktadır. Bu bağlamda Sağlık Sigortası yeterli değildir ve Bakım Sigortasının da gerekliliği görülmüştür. Sosyal Rehberlik Merkezimize bu yönde gelen talepler, sorular ile ortaya koyacağımız kapsamlı bir raporu Sağlık Sigortası yanında Bakım Sigortası’nın çok gerekli olmasını Mecliste gündeme getirilmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.
HASTA YAKINLARI DA SORUN YAŞIYOR
Zaman içinde hastalara bakan hasta yakınlarında da farklı sağlık sorunları ortaya çıktığını ifade eden Genel Sekreter Uğur Aslan, “Bunlar psikomatik sorunlar, ağrılar, fiziksel sorunlar (Bel ağrısı, hastanın kaldırılması, indirilmesi, yatırılması sırasında ortaya çıkan fiziksel problemler), psikolojik problemler ve aile içi iletişim problemleri (Hastaya kim bakacak gibi). Misyonumuz ve vizyonumuz Türkiye’de  çözümlenmesi gereken bu problemlere dernek olarak var gücümüzle yeni çözüm önerilerini  ortaya koymaktır. www.alzheimerdemansdernegi.org ve www.sosyalrehberlik.com online olarak sosyal rehberlik uzmanları ve fizyoterapistler ücretsiz olarak hastalarımıza, hasta yakınlarımıza danışmanlık hizmet vermektedir” ifadelerini kullandı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER