© Manisa Manşet Gazetesi

Başkan Ferdi Zeyrek Yeşil Manisa zirvesinde konuştu: “Doğaya uyumlu bir Manisa için çalışmalıyız”

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri’ kapsamında 1. Yeşil Manisa Zirvesi düzenlendi. Hilton’da düzenlenen Zirve 3 gün sürecek.  Yeşil Manisa Zirvesinde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, bu etkinliğin ilk kez gerçekleştirildiğini ifade ederek katılımcılara teşekkür etti, bu tür organizasyonların daha sık yapılacağını açıkladı. Manisa Tarzanı olarak bilinen Ahmet Bedevi’nin Mustafa Kemal Atatürk döneminde Kurtuluş Savaşına katıldığını, bu ülkenin ayağa kalkması için mücadele verdiğini belirten Başkan Zeyrek, Manisa’yı sahiplenen bir çevreci olduğunu vurguladı. Manisa’yı çiçeklerle, ağaçlarla güzelleştiren bir doğasever olduğunu söyleyen Zeyrek, “Her bir ağacı kendi evladı gibi görmüş, korumuş, kollamış, Manisa’nın dağlarına, tepelerine imza atmış bir yurtseverdir. Manisa için çalışmak üzere belediye işçi olarak girmiş, aldığı maaşı ihtiyaç sahiplerine dağıtmış bir yardımsever. Aramızdan ayrılmasının üzerinden 61 yıl geçmesine rağmen hala unutmadığımız, her yıl aynı duygularla andığımız ailemizden biri, hepimizin Tarzanı Ahmet Bedevidir. Manisa Tarzanını bir kez daha saygıyla ve minnetle anıyoruz” dedi. 
YAŞAM ALANLARI CİDDİ TEHDİTLERLE KARŞI KARŞIYA 
Yaşam alanlarının ciddi tehditlerle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Başkan Zeyrek, “Su kaynaklarımız, bereketli topraklarımız hızla azalıyor. İklim krizinin etkileri her geçen artarak derinleşiyor. Tüketim olarak da kentleşme, tarım arazilerinin yapılaşmaya açık olması, tarımda sürdürülen yanlış politikalar, iklim krizinin olumsuz etkilerini daha da artırıyor. İnsanların kendisiyle ve doğasıyla yüzleşmesini sağladı. Yeryüzünde sadece insan olmadığını ve insanın doğaya verdiği zararı milletçe kendi yaşamını tehlikeye attığını tüm çıplaklığıyla bizlere gösterdi. Son 30 yıldır bilim insanları, çevreciler tüm dünyaya uyarılarda bulunuyor. Karşı karşıya kaldığımız tehlikeyi defalarca haykırıyorlar. Tehlike hala çok büyük. Bu tehlikenin oluşmasında hepimizin sorumluluğu var, bu tehlikeyi azaltmak için hepimize sorumluluklar düşüyor. İklim değişikliğini dizginlemek için atacağımız her adım aynı zamanda suyumuzun korunmasını ve temizlenmesini sağlayacak. Hayatlar kurtaracak. Geldiğimiz bu noktada bu bir tercih değil bir zorunluluktan ibarettir ” diye konuştu. 
YEŞİL BİR DÜNYA İÇİN PROJELER HAYATA GEÇMELİ 
31 Mart yerel seçimlerinde Manisa ve Türkiye’nin birçok noktasında önemli değişimlerin yaşandığına dikkat çeken Başkan Zeyrek, yeni umutların yeşerdiğini, bunun sadece başkan ve yönetim değişmesi değil temel anlayışın değiştiğini kaydetti.  Kamu yöneticileri ve kent planlamacıları olarak doğaya saygılı olmaları gerektiğini vurgulayan Zeyrek, mevcut hataları yerelden başlayarak düzeltilip yeşil bir dünya için projelerin hayata geçmesi gerektiğini belirtti.  Zeyrek, “Daha temiz yaşanabilir doğaya uyumlu bir Manisa’yı ve ülkeyi hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu. CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER