© Manisa Manşet Gazetesi

BAŞKAN İKSİR KAMUDA ÇALIŞAN MÜHENDİSLERİN SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir yaptığı açıklamada Kamu’da çalışan Mühendislerin sorunlarını dile getirdi.
Üst düzey bürokratlarla, orta düzey memurların arasındaki uçurum arttığını belirten İksir “ Geçtiğimiz senelerde kamuda çalışan mühendisler, kamuda çalışan savcı, doktor gibi meslek grupları ile benzer maaşları alırken, bugün bu meslek gruplarının 3-5 kat altında maaş almakta” dedi.
KAMU MÜHENDİSLERİ GELİRDE EŞİTLİK İSTİYOR
Başkan İksir “Kamu Mühendislerinin bundan 10 yıl öncesinde hakim-savcı ve doktorlarla birbirlerine çok yakın gelir elde etmekteydiler. Yıllar içerisinde hakim, savcı ve doktorların maaşlarına çeşitli düzenlemelerle iyileştirmeler yapıldı ancak bu süreçte kamu mühendisleri bu düzenlemelere dahil edilmedi. Şu anda kamuda çalışan hakim ve savcılar, bir kamu mühendisinin 2-3 katı, yine kamuda çalışan doktorlar bir kamu mühendisinin 3-5 katı maaş almaktadırlar. Bu aradaki eşitsizliğin giderilerek kamu mühendislerinin maaş ve haklarında iyileştirme yapılamalıdır.” Dedi.
ÖNCELİK TEKNİK SORUMLULUK TAZMİNATI 
Sözlerine devam eden İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir “Kamu mühendisleri ülkemizde yapılan birçok projenin her aşamasında birinci derecede sorumluluk almaktadır. Sorumluluk ve özverili çalışmalarının karşılığını alamadıklarını belirten mühendisler, kamuda sağlık personeli, öğretmen, adalet personelleri, akademisyenler ve din görevlileri gibi birçok kamu personeline çeşitli düzenlemeler yapılarak, haklarının iyileştirildiğini fakat kendilerinin bu düzenlemelerden yararlanamayıp, göz ardı edildiklerini belirtmektedir. Artık göz ardı edilmek istemediklerini dile getiren kamu mühendisleri aldıkları büyük sorumluluğun ve özverili çalışmaların karşılığı olarak “TEKNİK SORUMLULUK TAZMİNATI’’ adı altında diğer meslek gruplarına yapıldığı gibi yeni bir ödeme kaleminin oluşturulmasını beklemektedir.” Dedi.
MÜHENDİSLİK MESLEK KANUNU ÇIKARTILMALI
Sözlerinin sonunda mühendislik mesleğinin gelişimine değinen İksir şunları söyledi “Ülke gelişiminde önemli noktalarda insiyatif alan kamu mühendislerinin unvan,yetki, kapsam , çalışma şartları, mesleki gelişimi, meslekte uzmanlık gibi bir çok düzenlemeye ihtiyacı var. Bu düzenlemelerin yapılması için “mühendislik meslek kanunu”nun çıkartılarak mesleki gelişimin teşvik edilmesi, bilgi ve tecrübelerin ödüllendirilmesi sağlanmalıdır. Ayrıca üniversitelerin mühendislik fakültelerinde yeterli mesleki donanıma sahip mühendislerin yetiştirilmesi için ÖSYM sıralamasında ilk 100 bin gibi bir şartın getirilmesi gerekmekte, yeterli eğitim kapasitesine sahip olmayan üniversitelerdeki fakültelerin ise geliştirilmesi yada kapatılması gerekmektedir.” CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER