© Manisa Manşet Gazetesi

Başkan Zeyrek’ten mesaj: Atatürk’ün çizdiği yolda yürümeye devam edeceğiz 

 


Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Manisa’yı teşriflerinin 99. Yılı kapsamında tören düzenlendi.  Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na Vali Vahdettin Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri anıta çelenk sundu. 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. 
ATATÜRK, HER BİR ZİYARETİNDE MANİSALILARIN UMUDUNU GÜÇLENDİRDİ 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek yaptığı konuşmada, “Bugün, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Manisa’ya gelişinin 99. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlamak için bir aradayız. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor; şehrimiz için manevi anlamı çok yüksek olan bu günde, sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. 99 yıl önce bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük kurtuluşun ardından ayağa kalkmaya çalışan Manisa’mıza gelerek tüm Anadolu’da olduğu gibi şehrimizin de yeniden doğuşuna destek olmuştur. Manisa’mız, Kurtuluş Savaşı sonrası küllerinden yeniden doğan şehirlerden birisi. Yakılıp yıkılan bu topraklarda, büyük liderimizin iradesi, azmi ve öngörüsüyle, yurdun her köşesinde olduğu gibi Manisa’mızda da yeniden inşa süreci başlamış; şehrimiz, Türk milletinin direniş ve kararlılığının bir simgesi haline gelmiştir. Atatürk, her bir ziyaretinde Manisalıların umudunu güçlendirmiş, geleceğimizin hedeflerini belirlemiştir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyet’in genç yıllarında gerçekleştirdiği bu ziyaretin amacı, yalnızca bir şehre moral vermek değil, yurdun dört bir yanında sürdürülen yeniden inşa çabalarına da rehberlik etmekti. Manisa’da kaldığı sürede, şehrin imarı ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunmuş ve Manisa’nın bir an önce kalkınması için gerekli talimatları vermiştir. Bugün bizlere düşen görev, onun çizdiği yolda, bilimle, akılla ve Cumhuriyet’in ilkeleri doğrultusunda yürümeye devam etmektir. Bu anlamlı günün yıl dönümünde, Manisa’mızın her zaman Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında ilerleyeceğine dair inancımı yineliyorum.  Bugün bir kez daha, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi. 
Atatürk’ün Manisa’ya geldiği dönemde Belediye Başkanı Bahri Sarıtepe’nin kent adına ‘Hoşgeldiniz’ konuşması okundu. Atatürk’ün cevabı okundu. Fatih Sergi Salonu’nda ‘Atatürk Fotoğrafları’ Sergisi ziyaret edildi. CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER