© Manisa Manşet Gazetesi

Birlikte çare arayalım

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Elazığ'da bir yurtta baskı gördüğü için hayatına son veren Enes Kara'nın ölümü sonrası gençlere ilginç bir mesaj verdi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Elazığ'da bir yurtta baskı gördüğü için hayatına son veren Enes Kara'nın ölümü sonrası gençlere ilginç bir mesaj verdi. Umutsuz gençlerden kendisine ulaşmalarını isteyen Özel, "Bana ulaşın, birlikte çare arayalım. Hallederiz!" dedi. Özel, kısa süre önce Kur'an Kurslarıyla ilgili sözleri nedeniyle büyük tepki toplamıştı.

 CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, önceki gün bir vakıf yurdunda baskı gördüğü için hayatına son veren Enes Kara adlı tıp fakültesi öğrencisinin ölümüyle ilgili ilginç bir paylaşımda bulundu. Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Enes Kara gibi benzer ya da farklı sebeplerle cemaat/tarikat/vakıf yurtlarına mahkum edilmiş kendisini risk altında hisseden umutsuzluğa kapılmış her bir kardeşime çağrımdır: Bana ulaşın, birlikte çare arayalım. Hallederiz!" dedi. Özel, mesajında TBMM telefonunu da paylaştı. Geçtiğimiz günlerde 4-6 yaş Kur'an Kurslarıyla ilgili sözleri nedeniyle büyük tepki toplayan Özel'in bu paylaşımı, takipçileri tarafından farklı şekillerde yorumlandı.

          KILIÇDAROĞLU: SORUMLU DAVRANMALIYIZ

Enes Kara'nın ölümü sonrasında sosyal medyada bir paylaşım yapmadığı için eleştirilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da suskunluğunu bozdu. Kılıçdaroğlu, neden paylaşım yapmadığına dair bir açıklamada bulunarak, "Gençlerimizle ilgili canımızı yakan olgular söz konusu olunca, paylaşacağımız içeriklerde hepimiz sorumlu davranmak zorundayız. Bana kızanları anlıyorum ama etik sebeplerden dolayı paylaşım yapmayacağım. Zamanı gelince gereken yapılacaktır. Tepkileri anlıyor ve saygı duyuyorum" dedi.

          AKŞENER: İKTİDAR-MUHALEFET EL ELE VERMELİ

  Yİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise konuyu TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme getirdi. Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Her hafta gençlerimiz, kadınlarımız ölüyor. Daha hayatlarının baharındayken Enes oğlumuzu, Raziye ve Dilara kızlarımızı kaybettik. Bu ölümlere benim üzüldüğüm gibi senin de üzüldüğünü biliyorum. Gel iktidar ve muhalefet el ele verelim, bu ülkenin lügatından kadın-genç ölümlerini silelim" ifadelerini kullandı.

          AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: DERİN ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ

 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yaşamına son veren Enes Kara ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. "Hepimiz Enes Kara kardeşimizin hayatını kaybetmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yüreğimiz yandı" ifadelerini kullanan Çelik, "Gencecik bir insanın ölümü üzerinden kindar bir dille kavga, ideolojik hesaplaşma ve ayrışma üretenlerin yaptığı şey asla kabul edilemez ve ahlaki değildir" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER