© Manisa Manşet Gazetesi

Borsa İstanbul'da Kar Satışlarına Dikkat

Borsa İstanbul'da Kar Satışlarına Dikkat Borsa kaç haftadır primli seyrediyor? Seçimden beri Borsa İstanbul'da ne kadar artış görüldü? Uzmanlar Borsa İstanbul'un güncel durumu hakkında ne düşünüyor?

BIST 100 endeksi, yılbaşından bu yana yüzde 36’ya yakın kazandırırken, seçimin sonuçlandığı zamandan beri ise yüzde 63 artış gösterdi.

Borsa İstanbul, yılın en güçlü tırmanışını sürdürürken; soluksuz 7 haftadır primli bir seyirde ilerliyor. Özellikle seçim belirsizliğinin geride kalmasıyla kuvvetli bir performans sergileyerek zirve serisini bozmayan BIST 100 endeksi, yılbaşından bu yana yüzde 36’ya yakın kazandırırken, seçimin sonuçlandığı zamandan beri ise yüzde 63 artış gösterdi.

Uzmanlar, özellikle enflasyonda beklenen bozulmanın da etkisiyle borsada yeni rekor seviyelerin test edileceği görüşünde birleşirken; işlem hacmi rekor seviyelerde seyrediyor ve borsadaki yabancı yatırımcı oranında artış devam ediyor. BIST 100 endeksinde 7500 puan üzerindeki kapanışların yükselişin devamı için önemli olduğu belirtiliyor. Ayrıca yeni ekonomi yönetiminin JP Morgan'ın yatırımcı toplantısına katılımı sonrasında Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk priminde (CDS) yaşanan düşüşün de borsayı desteklemesi bekleniyor. Türkiye'nin CDS'i şu sıralarda 396 baz puanda hareket ediyor.

 

Borsaya dolar bazlı baktığımızda ise, son 6 haftadır yükselen endeks; yıl genelinde yüzde 6 kaybettirirken; Cumhurbaşkanı seçiminden bu yana yüzde 21 kazandırdı. BIST 100 endeksi, dolar bazında rekorunu Kasım 2010 yılında 510 puana yükselerek görmüştü.

'BU ŞİRKETLER YÜKSELİŞİ DESTEKLEYEBİLİR'

Galata Menkul Araştırma Müdürü Yusuf Kavak, ekonomim.com’dan Şenay Zeren'e verdiği röportajda “Yabancı yatırımcı daha hızlı bir şekilde gelecek olursa; şahsen endeksin hedefini sene sonundan önce 12000-15000 bandı olarak görürüm” olarak belirtti. Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı ise, borsaya girme düşüncesinde olan yatırımcılar için, 7000 puana kadar geri çekilmelerin hisse senedi yatırımı için daha doğru olabileceğine vurgu yaptı.

Yusuf Kavak ayrıca, endeksi daha yukarıya götürebilecek şirketleri, "Türk Hava Yolları, Bim, Akbank, Ford Otomotiv, Pegasus, Tofaş Oto Fabrikaları, Migros, Garanti Bankası ve Doğuş Otomotiv sayılabilir. Yine, gıda ve içecek alt sektöründen Coca Cola, Holding alt sektöründen Koç Holding gibi şirketler de endeksteki olası yükselişleri destekleyebilir" olarak sıraladı.

BORSA 7500 PUANI AŞTI

Borsa İstanbul 100 endeksi güne pozitif bir başlangıç yaparken, sonrasında satıcılı seyre yöneldi. Bankacılık endeksi ise, güçlü gelen bilançoların desteğiyle endeksten pozitif ayrışıyor.

BIST 100 endeksi, gün içi zirvesini 7504 puana taşırken; saat 11.56 itibarıyla yüzde 0,31 düşüşle 7446 puanda işlem gördü. Bankacılık endeksi ise, yüzde 1,38 primle 6733 puanda.

GAZETEDUVAR.COM

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER