© Manisa Manşet Gazetesi

Bu anne babaların eli öpülür

ÇOCUKLAR YURTLARDA DEĞİL EVLERDE Manisa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çocuk, kadın, yaşlı ve engellilerle ilgili önemli çalışmalar yürütüyor.

ÇOCUKLAR YURTLARDA DEĞİL EVLERDE
Manisa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çocuk, kadın, yaşlı ve engellilerle
ilgili önemli çalışmalar yürütüyor. Mağdur olan tüm çocuk, kadın, yaşlı ve engellilere devlet eliyle sahip çıktıklarını belirten İl Müdürü Mustafa Feridun Gülgeç, özellikle kimsesiz çocukların en sağlıklı ve
konforlu ortamda büyümeleri için birçok projenin yürürlükte olduğunu söyledi. Gülgeç, kimsesiz çocukların artık çocuk esirgeme yurtları yerine çocuk evlerinde barındırıldığını ve uygun olan çocukların ‘koruyucu aile’ aracılığıyla aile ortamındabüyüdüğünü belirtti.

YAŞLILARIN YERİ ÇOCUKLARININ YANI
Yaşlı, engelli ve şiddete maruz kalan kadınlara yönelik de çalışmaların sürdüğünü belirten Mustafa Feridun Gülgeç, Türkiye’de nüfusun hızla yaşlandığına ve genç nüfusun azaldığına işaret ederek, bu durumun ileride devletin ‘bakım’ hizmetlerinin artacağı anlamına geldiğini söyledi. Gülgeç, ''Vefa huzurevinde kalan yaşlıları çocuklarının yanına döndürmeye çalışıyoruz. Evde bakımı artırmaya çalışıyoruz. Yaşlı kişi engelliyse devlet bakım ücreti ödüyor. İleride normal yaşlı bakımı için de ücret ödenmesi planlanıyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER