© Manisa Manşet Gazetesi

Bu fiyat Manisa ekonomisine darbe

Yusuf Böyük Kuru üzüm taban fiyatlarının 12. 5 TL’den 13 TL’ye çıkması, Manisalı üzüm üreticisini hayal kırıklığına uğrattı.

Yusuf Böyük
Kuru üzüm taban fiyatlarının 12.5 TL’den 13 TL’ye çıkması, Manisalı üzüm üreticisini hayal kırıklığına uğrattı. Cumhur İttifakı üyesi MHP’nin Manisalı Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın bile 16.5 TL’nin altında fiyat verilmesi durumunda çiftçinin zor durum kalacağına açıklamasına rağmen 9 nolu kuru üzüm için öngörülen fiyat 13 TL oldu. Konuyla ilgili en sert eleştiriler anamuhalefet partisi CHP’nin Manisa milletvekillerinden geldi. Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen dün konuyu Turgutlu’da değerlendirdi.
DEVLET ÜZÜME HAKARET ETTİ
CHP’liler adına konuşan Özgür Özel, önceki gün açıklanan taban fiyatları ‘korkunç’ olarak nitelerken, yüzde 4’lük artışın saedce üzüm üreticisine değil Manisa ekonomisine vurulan bir darbe olduğunu savundu. Özel, “Manisa’nın bütün ekonomisini döndüren lokomotif üreticinin eline geçecek olan üzüm bu paradır ve açıklanan bu fiyat kötü bir şaka bile değildir. Adeta devlet üzüm fiyatı açıklamamış, üzüme hakaret etmiştir. Çiftçi bu fiyatı böyle değerlendiriyor. Bugün İktidar Partisi’nin sayın milletvekilleri görüştük. Onlar da fiyata şaşırdıklarını ifade ediyorlar. Ben kendilerinden bu konuda talepte bulundum. Biz elbette muhalefet olmanın verdiği görevlerle her yerde bunu eleştireceğiz. Ama onlar ilçelere gidemeyeceklerini, üreticinin yüzüne bakamayacaklarını en üst makamlara iletmeleri gerekir” dedi.
KİLO BAŞINA 4 TL PRİM VERİLMELİ
Bundan sonra yapılacak tek şeyin acil bir kararla üzüm üreticisine kilo başına 4 TL prim vermek olduğunu belirten Özel, “Üretici şu anda kapıdan çıkamaz durumdadır, borcunu ödeyemez durumdadır. Üretici faizin altında ezilmektetir. Sarı üzümden bereket bekleyenler, bundan sonra karşılarında sarı taksilere binip gelen haciz memurlarını görecekler. Biz çiftçimizin derdini dinlemeye, yüreklerindeki yangına tercüman olmaya çalışacağız. Bunu gündemde tutmaya devam edeceğiz. Manisa basınına da söylüyoruz, Manisa’da siyaset yapan herkese de söylüyoruz. Bunun siyasi falan olmaz. ‘2 doların altında fiyat vermeyeceğiz’ diyenler, 2 dolar fiyat vermiş olsalardı bugün güle oynaya konuşuyor olacaktık” diye konuştu.
‘YA TELAFİ ET, YA İSTİFA ET’
Konuşmasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye de seslenen Özel, “Bekir Pakdemirli ormanlardaki yangını izlediği gibi bağlardaki yangını izlerse, Manisa’ya gelme
yüzü olmaz. Bekir Pakdemirli fiyatı az buluyorsa 4 TL’lik prim versin, yeterli buluyorsa istifa etsin. Bu prim verilmedikçe bu yangın durmaz, bu enkaz kalkmaz. Hükümeti hiç üzmeyen
TÜİK bile enflasyonu yüzde 20 olarak açıklıyorsa, üzüme de en az yüzde 20 verilmeliydi. Bu da 15 TL’nin üstü ediyor. Bekir Pakdemirli’yi gören bütün vatandaşlarımıza ‘ya telafi et, ya istfa et’ demelerini istiyoruz. “ şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER