© Manisa Manşet Gazetesi

CHP’li belediye tasarruf için TOGG’u satışa çıkardı

Birçok devlet kurumu ve belediye, tasarruf tedbirleri çerçevesinde yabancı marka lüks makam araçlarını bırakıp yerli TOGG’a geçerken, Manisa’nın Gördes ilçesinde Belediye Meclisi tasarruf için geçen yıl alınan TOGG’u satışa çıkardı. AK Partili eski Başkan Muhammet Akyol tarafından alınan araç, CHP’li yeni Başkan İbrahim Büke ve Meclis kararı ile satılacak.
Türkiye’nin yerli ve milli elektrikli ilk otomobili TOGG, geçen yıl satışa sunulmuş ve büyük ilgi görmüştü. Dönemin Manisa Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol da makam aracı olarak bu araçtan satın almıştı. İlçeye ilk getirildiğinde yoğun ilgi gören ve vatandaşların fotoğraf çektirmek için yarıştıkları yerli araç, aradan geçen 1 yıllık süreç sonrasında ‘tasarruf tedbirleri’ kapsamında satışa çıktı. Gördes Belediye Meclisinin aldığı karar doğrultusunda satılacak olan TOGG marka aracın açık arttırma ihalesi bu hafta yapılacak.
İHTİYAÇ FAZLASI OLDUĞUNA KARAR VERİLDİ
Belediye Başkanı İbrahim Büke’nin, mevcut makam aracını kullanmasından dolayı ihtiyaç fazlası olduğuna karar verilen araç, 6 Haziran tarihinde saat 14.00’da Belediye Kültür Sarayında açık artırma usulü ile satışa çıkarılacak. Süslenerek Şehit Makbule Hanım Meydanında görücüye çıkan 45 BB 999 plakalı 2023 model Kula grisi aracın, Belediye kasasına yaklaşık 1,5 milyon TL girmesi bekleniyor. HABER MERKEZİ FOTO: gazetegordes

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER