© Manisa Manşet Gazetesi

Depremde kaybolan polis bakın nasıl bulundu

6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından haber alınamayan polis Memuru Mustafa İlhan'ın cesedi 14 ay sonra Kayseri'de bir mezarda bulundu.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 ilde yıkıcı etki yaratan depremin ardından, kayıp polis memuru Mustafa İlhan'ın cenazesine 14 ay sonra ulaşıldı.

2023 yılının Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi, binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine yol açmıştı. Bu deprem, özellikle Hatay'ın Antakya ilçesinde büyük yıkımlara neden olmuştu. Deprem sonrasında yaşanan kayıplardan biri de, polis memuru Mustafa İlhan'dı. Aradan geçen 14 ayın ardından, tüm aile bireyleri bulunmasına karşın İlhan'dan haber alamayan yakınları kayıp polis memurunu aramaktan vazgeçmedi.

Depremin üzerinden 14 ay geçmesine karşın depremden etkilenen bölgelerde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş'ta Ebrar Sitesi'nde yaşayan polis memuru Mustafa İlhan'da depreme yakalanan vatandaşlarımızdan oldu. Z blokta depreme yakalanan İlhan ailesinden kurtulan olmadı. Ancak tüm aile bireylerinin cenazelerine ulaşılmasına karşın Mustafa İlhan'dan bir türlü haber alınamadı.

Talihsiz polis memurunun ailesi çaresizce onu aramaya devam etti ve gerekli kurumlara DNA örneği bıraktı. Mustafa İlhan'ın babasından alınan DNA örneği ile yapılan karşılaştırma neticesinde bir eşleşme tespit edildi. DNA testinin ardından Kayseri'ye defnedilen bir cesedin kayıp olan polis memuru Mustafa İlhan'a ait olduğu belirlendi.

Depremden sonra kendi yakınlarını arayan bir başka ailenin, Mustafa İlhan'ı kendi yakını sanıp Kayseri'ye götürdüğü ve burada defnettiği anlaşıldı. DNA testi ile gerçeğin ortaya çıkmasıyla birlikte Mustafa İlhan ailesine teslim edildi.14 ay boyunca enkaz altında kalan talihsiz polis memuru Mustafa İlhan, bugün Kahramanmaraş'ta defnedilecek. AİN.COM

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER