© Manisa Manşet Gazetesi

Deva, MHP ve CHP 'de DEPREM !

YEREL SİYASETTE ‘İSTİFA’ FURYASI Manisa siyaseti, geçen hafta üç önemli ‘istifa’ olayıyla sarsıldı.

YEREL SİYASETTE ‘İSTİFA’ FURYASI
Manisa siyaseti, geçen hafta üç önemli ‘istifa’ olayıyla sarsıldı. Deva Partisi İl Başkanı Süreyya Sarınç ve MHP Yunusemre İlçe Başkanı Buğra Çelikkanat istifa kararlarını sosyal medyadan duyurdu. Turgutlu’da ise CHP İlçe Yönetimi’nden 8 isim görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Deva Partisi, MHP ve CHP Manisa yönetimleri, geçen hafta yerelde yaşanan istifalarla sarsıldı. İlk istifa haberi Deva Partisi’nden geldi. Manisa İl Başkanlığı görevini yürüten Süreyya Sakınç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı. Sakınç, partisinin il yönetiminde birtakım sıkıntıların yaşandığını, il başkanı olarak il teşkilatı üzerindeki yetki ve tasarruflarına müdahale edildiğini iddia ederek istifa kararı aldığını ifade etti. Sakınç, açıklamasında “İl yönetiminde birlikte çalışma imkanım kalmayan kişiler ve çıkar gruplarının neden olduğu rahatsızlıkları ve siyaseten etik olmayan davranışlarını Parti Genel merkezimize defalarca iletmeme rağmen, il başkanı olarak il teşkilâtı üzerindeki yetki ve tasarruflarıma müdahale edilmiş ve siyaset yapmam engellenmiştir. İlkelerimin geçerli olmadığı Deva Partisinde siyaset yapma ve halkımıza hizmet etme imkanım kalmamıştır” iddiasında bulundu.
5 YILLIK İLÇE BAŞKANI İSTİFA ETTİ
MHP’de ise Yunusemre ilçe başkanlığı görevini 5 yıldır yürüten Buğra Çelikkanat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Çelikkanat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada istifa nedenine ilişkin bilgi vermezken, “Kıymetli ülküdaşlarım; 5 yılı aşkın süredir şerefle yürütmüş olduğum MHP Yunusemre İlçe Başkanlığı görevimden bugün itibarı ile affımı istemiş bulunmaktayım. Bundan sonraki görevimiz son nefesimize kadar Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in izinde, liderimiz Devlet Bahçeli'nin ve milliyetçi, ülkücü hareketin emrinde olmaya devam etmektir. Her zaman söylediğimiz gibi; Bugün var, yarın yokuz. Aslolan teşkilat var olsun teşkilat!” ifadelerini kullandı.
TURGUTLU CHP’DE TOPLU İSTİFA
CHP’de ise Turgutlu İlçe Yönetimi’nde toplu istifa yaşandı. İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu’ndaki 17 üyeden 8’i istifa etti. İstifalara gerekçe olarak ise CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz ile uyumlu çalışılmaması gösterildi. Şeref Müftüoğlu, Veli Yılmaz, Uğur Ek, Ali Kavlak, Hüseyin Özcan, Aytül Açangül Kasap, Samet Fettahoğlu ve Kevser Ergin istifa dilekçelerini CHP Manisa İl Başkanlığı’na sundu. 1 üyenin de son anda istifadan vaz geçtiği belirtildi. Yönetimden istifa eden isimlerin yerine yönetim kurulu yedek üyelerinin geçeceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER