© Manisa Manşet Gazetesi

Devasa yapısıyla çevreyi kirletiyor, görenleri korkutuyor: Üst geçit değil, sanki Çin Seddi!

Devasa yapısıyla çevreyi kirletiyor, görenleri korkutuyor: Üst geçit değil, sanki Çin Seddi! Üst geçiti hangi kurum yaptı?

 

Manisa'yı ikiye bölen demir yolundan geçişleri güvenli hale getirme gerekçesiyle yapılan üst geçitlerin görüntüsü ve işlevsizliği büyük tepki topluyor. Daha önce merdivenli yapıldığı için yaşlıların kullanamadığı taş yapılı üst geçitler, şimdi 250 metreyi bulan uzunluğu ve devasa yapısıyla Çin Seddi’ni andırıyor! Vatandaşlar ise her zamanki gibi rayların üzerinden geçmeyi tercih ediyor!

 

Manisa'nın Barbaros ve Horozköy Mahalleri ile şehir merkezi arasındaki demir yolu hattından geçişleri güvenli hale getirmek için Devlet Demiryolları tarafından inşa edilen üst geçitler, ilkel görüntüsü ve işlevsizliği nedeniyle hem kullanılmıyor hem de vatandaşların tepkisini çekiyor. İlk üst geçit için yapılan eleştirileri dikkate almayan Demiryolları, ikinci ve üçüncü üst geçidin inşaatını da tamamladı. Yaşlılar ile çocuk arabalı veya pazar arabalı vatandaşların da kullanabilmesi için yeni üst geçitler merdivenli değil eğimli şekilde yapıldı. Ancak bu kez de devasa yapısı, 250 metreyi bulan uzunluğu nedeniyle yine kullanılmıyor. Tüm tehlikeli göze alan vatandaşlar ise Çin Seddi’ni andıran bu büyük yapıyı aşmak yerine, karşı tarafa demiryolu hattından geçmeyi tercih ediyor.

RAYLARDEN GEÇİŞ DEVAM EDİYOR

Devasa görüntüleri ve milyonlarca liralık maliyetleriyle dikkat çeken üst geçitler, şehir estetiğini de bozar nitelikte. Bunun yerine birçok kentte olduğu gibi çok daha düşük maliyetle, merdivenli ve asansörlü üst geçitlerin yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar, üst geçitlerin çevresinde koruma tellerinin de olmadığını, bu nedenle tren hattından karşıya geçmeye devam edildiğini belirtti. Bölgede yaşayan Hasan A. adlı vatandaş, "Yaşlı bir insanın bu ucube yapıyı tırmanıp karşıya geçmesi çok zor. 250 metrelik, inişli-çıkışlı bir üst geçit. Uzaktan bakınca üst geçit değil de tarihi bir kale gibi duruyor. Yanına geliyorsunuz zaten tren yolunun etrafında güvenlik teli olmadığını görüyorsunuz. Doğal olarak herkes 250 metrelik üst geçidi yürümek yerine rayların üzerinden 10 metre yürüyerek karşıya geçiyor. Bu üst geçitleri kim yaptı, neden böyle yaptı, niçin bu kadar para harcadılar kimse anlayabilmiş değil" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER