© Manisa Manşet Gazetesi

FİDE BİZDEN ÜRETİM SİZDEN

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” (TAKEP) kapsamında Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gerçekleştirilen “Fide Bizden Üretim Sizden Projesi”  uygulamaya geçti.

Proje kapsamında Akhisar İlçesindeki üreticilere yüzde 50 Bakanlık katkılı domates, patlıcan ve biber fidesi dağıtımı yapıldı. 

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “Hazırlamış olduğumuz proje ile bölgemize uygun Domates, Patlıcan ve Biber çeşitleri seçilerek sebze üretiminin yaygınlaştırılması, küçük aile işletmelerinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi hedeflenmiştir. Proje, Ahmetli, Akhisar, Demirci, Gölmarmara, Kula, Selendi, Salihli, Soma, Kırkağaç olmak üzere toplam 9 İlçemizde uygulanacaktır. Proje alanımız 123 da. domates, 115 da. biber, 52 da. patlıcan olmak üzere toplam 290 dekardır” dedi.
 fide dağıtım etkinliğine; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç, konu sorumlusu teknik personeller ile üreticiler katıldı. Mine Badan

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER