© Manisa Manşet Gazetesi

Gaziantep havadan ilaçlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde yürüttüğü rutin ilaçlamaçalışmalarına yeni bir pencere açarak yerden müdahalenin kısmen yapıldığı sazlık, bataklık ve sulak alanlarda haşerelere karşı ilaçlamaları faydalı yük taşıyan drone ile yapmaya başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde yürüttüğü rutin ilaçlama
çalışmalarına yeni bir pencere açarak yerden müdahalenin kısmen yapıldığı sazlık, bataklık ve sulak alanlarda haşerelere karşı ilaçlamaları faydalı yük taşıyan drone ile yapmaya başladı.GAZİANTEP(İGFA)- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi  Haşere ile Mücadele ve İlaçlama Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, teknolojinin olanaklarından faydalanarak larva mücadelesi kapsamındaki ilaçlama çalışmasını  faydalı yük taşıyan drone ile yaptı. 

Yerden yapılan ilaçlamaya göre daha hızlı sonuçlar alınan havadan ilaçlama yöntemiyle, sivrisinek üreme kaynaklarının büyük bölümünü oluşturan gölet, dere yatakları, bataklık ve sazlık arazilerde hızlı ve güvenilir şekilde larvalara karşı mücadele ediliyor. Profesyonel drone ehliyetine sahip pilotlarca ulaşılması zor olan alanlara Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen çevre dostu, etkisi uzun süren larva ilaçları kullanılıyor, kısa zamanda çok daha verimli sonuçlara ulaşılıyor.

İlaçlama çalışmaları konusunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, kent genelinde Coğrafi Bilgi Sistemi’yle tespit edilen ve halkın bildirdiği her noktaya hizmet götürdüklerini belirtti. Tolay, “30 bin
sivrisinek kaynağında larva, karasinek, kene, kemirgen, uçkun mücadelesi veriyoruz. Vatandaşların özellikle üremelerin yoğun olduğu, atık su birikintileri, çiçek saksı dipleri, araç lastikleri ve küçük su birikintilerine dikkat etmeleri gerekiyor ve bunları  kurutmaları, kültürel mücadele açısından oldukça önemlidir” diye konuştu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER