© Manisa Manşet Gazetesi

Gürhan Özcan, gazetecilerle bir araya geldi: “Manisa’yı ayağa kaldırmak için aday oldum” 

Gürhan Özcan, gazetecilerle bir araya geldi: “Manisa’yı ayağa kaldırmak için aday oldum”. İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Gürhan Özcan, gazetecilerle bir araya geldi. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından adaylığı resmen açıklanan Gürhan Özcan, çalışmalarına başladı. Özcan, gazetecilerin günlerini kutladı.

Özcan, 23 yıldır Manisa’da olduğunu ve zor bir göreve soyunduğunu söyledi.

Özcan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının çok zor bir görev olduğunun altını çizerek, “İnşallah Allah nasip ederse bu göreve talip olduk. Manisa çok büyük bir il. Ege Bölgesi’nin ikinci büyük, ülke sıralamasında 14. Sırada, bir tarım, bir sanayi şehri. Buna rağmen ekonomide o kadar güçlü değil. Ekonomide sıralamalarımız çok daha altlarda. Biz bu belediyeyi alabilirsek yapacağımız yatırımlarla üreten, markalaşan güçlü bir belediye olacağız. Bunları yapabilirsek ekonomimiz canlanacak. Turizmi ele alacağız. Dünya tarihinde çok önemli tarihi eserlere sahibiz. Osmanlı’nın en önemli üç şehrinden biriyiz, Şehzadeler Şehriyiz. Ama bu tarihi değerlerimizi maalesef değerlendiremiyoruz. Bırakın iç turizmi dünyaya açılmamız lazım tarihi eserlerimizle, camilerimizle, Mimar Sinan’ın yaptığı eserle. Ama bunları değerlendiremiyoruz” dedi. 


BİZ MANİSA’YI SİZLERLE HEP BERABER YÖNETECEĞİZ

Manisa’nın birçok sorunu olduğuna dikkat çeken Özcan, özellikle trafik ve ulaşım konusunda çok önemli sorunların yaşandığını, akşam çıkışlarında trafiğin çok yoğun olduğunu kaydetti. Manisa’nın deprem bölgesi olmasına rağmen depreme karşı yapılmış çalışmanın neredeyse çok az olduğunu dile getiren Özcan, “Deprem bölgesi olduğumuzu biliyoruz. Ne zaman kapımızı çalacağını bilmiyoruz. Bunlarla ilgili çalışma yapmamız lazım. Bunun için görev aldım. Benim mesleğim travmatoloji ve ortopedi uzmanı. Ben bir doktorum. Sağlık konusunda çok şekil bilgilerim olabiliyor ama ben her şeyde başarılı olamam. Yol yapımıdır, köprü yapımıdır, turizmdir. Bunları yapabilmek için bizim çok iyi ekibimiz olması lazım. Bunları yapabileceğimiz bir ekiple çalışacağız. Bu ekipte gazetecilerimiz, iş adamlarımız, çarşı esnafımız, öğrencilerimiz, engellilerimiz olacak. Yani Manisa’da yaşayan halk olacak. Türkçesiyle biz Manisa’yı sizlerle hep beraber yöneteceğiz. Bunu başarabilirsek Manisa’nın bütün sorunlarının üstünden geleceğimize inanıyoruz” diye konuştu. 


MANİSA’NIN 17 İLÇESİNİ KALKINDIRMALIYIZ 

Bugüne kadar yoğun tempoda çalıştığını belirten Özcan, aynı tempoyu bu sefer Manisa için gerçekleştireceğini kaydetti. Manisa’nın 17 ilçesini kalkındırmak için çalışacağını dile getiren Özcan, “Bütün her taraf bizim için birdir. Bunu yapabilirsek Manisa, Türkiye’de elle gösterilen şehir olacak. İşimiz hiç kolay değil. Kazanırsam sizin sayenizde kazanacağım, kaybedersem sizle kaybedeceğim” dedi. 


RANDEVU VERMEYEN BAŞKAN DEĞİL AYAĞA GİDEN BAŞKAN OLACAĞIM 

Gürhan Özcan, kibirli başkan olmayacağını vurgulayarak, “Ben kibirli bir adam değilim halkım. Ben siyasetçide değilim. Ben siyasete girdim ama ben doktor ve halkım. Bir kere kibirli başkan olmayacak. 24 saatimizi hastalarıma bakabiliyorum bunu Manisa için de yapacağım. Böylece halk sorununu bana direk getirebilecek. Randevu vermeyen başkan değil ayağa giden başkan olacağım. Ulaşılabilmek çok önemli. Ben doktorum. Bir hastayı muayene edeceğim zaman önce dinlerim. Sonra değerlendiririm gerekirse elimle muayene ederek teşhise göre tahlil, röntgen falan yaparım. Önce halkı dinleyeceğim, sorunu bilmeden çözemezsiniz. İyi projeler üretip uygulamaya çalışacağım. Bu şekilde olursa hastayı ayağa kaldırırız. İnşallah Manisa’yı ayağa kaldıracağız. Halkla iç içeyim, ne eksik onu da biliyorum. Biz İzmir’e gitmeyelim, İzmir buraya gelsin. Ekonomiyi bizim burada tutmamız gerekiyor. Manisa’da büyük firmalar var ama dev firmaların tüm merkezleri İstanbul’da. Biz emeğini harcıyoruz, pasta İstanbul’a gidiyor. Biz o pastadan Manisa’nın da faydalanmasını isteyeceğiz” diye konuştu.

CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER