© Manisa Manşet Gazetesi

Herkes yaşanacakları biliyordu ama kimse önlem almadı! Göz göre göre çevre felaketi

Herkes yaşanacakları biliyordu ama kimse önlem almadı! Göz göre göre çevre felaketi. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde yangın çıktı. Büyük bir çevre felaketine neden olan tesis için daha önce defalarca uyarılarda bulunulmuştu. Ancak herhangi bir önlem alınmadı ve beklendiği gibi Manisa saatlerce zehir soludu. Uyarı yapanlardan biri olan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, önlem almayanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde yangın çıktı. Büyük bir çevre felaketine neden olan tesis için daha önce defalarca uyarılarda bulunulmuştu. Ancak herhangi bir önlem alınmadı ve beklendiği gibi Manisa saatlerce zehir soludu. Uyarı yapanlardan biri olan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, önlem almayanlarla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

‘BURASI YANACAK’ DENDİ, YANDI!
Yunusemre Evrenos mahallesinde bulunan Batı Atık Ara Depolama ve Geri Dönüşüm Tesisi, gerekli şartları taşımadığı için 2022 yılında lisansı iptal edilmiş ve faaliyetleri durdurulmuştu. Ancak tesisin bahçesinde istiflenen tonlarca atık tehlike saçmaya devam ediyordu. Bahçedeki varillerde sızıntı yaşandığını gören çevre sakinleri konuyu ilgili yerlere bildirdi. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, bölgeye giderek olası bir felakete işaret etti. “Yetkilileri uyarıyoruz; burasının yanması, Manisalıların zehirlenmesi an meselesi” dedi.


TEHLİKELİ ATIKLAR TEMİZLENMEDİ
Beklenen tehlike gazeteciler tarafından da gündeme getirildi. İhlas Haber Ajansı’nın konuyla ilgili haberinde, “Muhtemel kimyasal atıkların da yer aldığı tesis, yangın riski de taşırken, bazı varillerden sızıntı olduğu görüldü” uyarısında bulunuldu. Tüm bu uyarılara rağmen tehlikenin bertaraf edilmesine ilişkin bir çalışma yapılmadı. Önceki gün tesiste yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için büyük bir mücadele verdi. Manisalılar saatlerce zehirli duman soludu. Yetkililer felaket sonrası firmaya 27 milyon TL para cezası kesti.

HÜSAMETTİN EDEBALİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER