© Manisa Manşet Gazetesi

Kanser hastalarına moral için gün boyu etkinlik düzenlediler

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi kampüsünde yer alan MCBÜ Onkoloji Ek Hizmet Binasında ayakta ve yatarak tedavi gören hastalara yönelik kanser farkındalık ayı kapsamında özel hastalara yönelik moral olmak ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla gün boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi kampüsünde yer alan MCBÜ Onkoloji Ek Hizmet Binasında ayakta ve yatarak tedavi gören hastalara yönelik kanser farkındalık ayı kapsamında özel hastalara yönelik moral olmak ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla gün boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.  "Palyatif Bakımda Birlikte Güçlüyüz" etkinliği kapsamında patlamış mısırlı kısa film gösterimi, müzik eşliğinde Fizyoterapist Koray Şen tarafından nefes ve gevşeme egzersizleri, hasta ve refakatçiler ile kısır partisi ve hediye çekilişi gerçekleştirildi. 
Ayaktan Tedavi Ünitesinde "Onkoloji'de Pembe Saatler" etkinliği kapsamında Kemoterapi ünitesinde Türk Müziği dinletisi, pembe kurdeleli türk kahvesi sunumu ve kahkaha yogası gerçekleştirildi.


Gerçekleştirilen etkinliklere MCBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu ile Başhekim yardımcıları ve MCBÜ Tıbbi Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim üyesi Doç. Dr. Atike Pınar Erdoğan ile servis doktorları ile hemşerileri ve görevliler katıldı. Etkinlikte, MCBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Aras Poyraz Açıkgöz ile öğrencileri Elmas Kıran, Çagrı Unlu ve Batuhan Uyguralp'in çalıp söylediği birbirinden güzel hareketli parçalar eşliğinde hastalar ve yakınları ile doktorlar ve hemşireler karşılıklı oynayarak stres atıp, moral depoladılar. Hastalar ve yakınları da etkinliklerden son derece memnun olduklarını ifade ettiler. 


Farkındalık ayı kapsamında gerçekleştirdikleri etkinliklerin amacın hastalara moral verip motivasyonlarını arttırmak olduğunu vurgulayan MCBÜ Tıbbi Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim m üyesi Doç. Dr. Atike Pınar Erdoğan, Onkolojide 'Palyatif Bakımda Birlikte Güçlüyüz' ve 'Pembe Saatler' etkinliği düzenlediklerini söyledi.
Pro1. Dr. Erdoğan, "Sabah yatan hastalarımıza yönelik bakımda birlikte güçlüyüz etkinliğini gerçekleştirdik. Hastalarımızda ufak bir kısa film sonra onlara moral vermek amaçlı hediye çekilişi yaptık ve sonrasında fizyoterapistimiz Koray Şen kendilerine nefes ve gevşeme egzersizlerini öğretti. Pembe Saatler etkinliğimizde hastalarımızla güzel sanatlar fakültemizin, öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yardımlarıyla birlikte yapıyoruz. Şu an meme kanseri sembolü olan pembe kurdeleli kahvelerimizi pembe drajeler eşliğinde takdim ediyoruz. Arkasından bir kahkaha yogası etkinliğimiz olacak ve bugünü tamamlayacağız. İnşallah hastalarımızı bedensel hallerini değil, ruhsal hallerini de düşündüğümüzü ve her daim yanlarında olduğumuzu hissettirebilmişizdir. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz." diye konuştu. 


MCBÜ Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, yeni açılan Onkoloji Hastanesi ek hizmet binasında bakım hastaları ve onkoloji hastalarına yönelik, moral ve motivasyon arttırmaya yönelik bir dizi etkinlik düzenlendiği söyledi.  Başhekim Prof. Dr. Topçu, "Bu etkinlik, onlara moral motivasyonlarını arttırıcı nitelikte oldu. Hep birlikte nefes egzersizleri, kısır partisi ve Güzel Sanatlar Fakültemizin de desteğiyle güzel bir etkinlik oldu. Halk oyunları gösterileri ve müzik gösterisi oldu. Tabii bu hasta grubu özel hasta grubu, kanser hastaları, palyatif hasta grubu hastaları, özel hasta grubu sınıfında ve özel olarak ilgilenmek gerekiyor. Yeni açtığımız Onkoloji Hastanesi hizmet binası son derece modern, son derece nezih bir yer oldu. Burada çalışan hemşirelerimiz, çalışan hekimlerimiz de bu konuda çok ehliyetli, bu konuda çok donanımlı bir ekip. O etkinlikleri düzenlediği için ben önce başta kendi ekibimiz başta olmak üzere onlara teşekkür ediyorum. Daha sonra da katılan tüm hastalara katılımları nedeniyle teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER