© Manisa Manşet Gazetesi

Kent lokantası açılışında izdiham!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, seçim vaadi olan Kent Lokantası hizmetini başlattı. İlki Şehzadeler’de açılan Kent Lokantası, kısa süre içinde tüm ilçelere yayılacak. Her gün 12.00 ile 14.00 arası hizmet verecek olan ve günlük 500 kişinin yararlanabileceği lokantada 4 çeşit yemeğin fiyatı 50 TL olarak belirlendi. AYŞE NUR BÜYÜK


İstanbul Büyükşehir Belediyesinin başlattığı ve CHP’li birçok belediye tarafından uygulanan Kent Lokantası hizmeti Manisa’da da başladı. Özellikle emeklilerin yoğun katılım göstermesi nedeniyle izdihamın yaşandığı açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, “Amacımız bu ekonomik krizde vatandaşımızın bir nebze de olsa yanında olabilmek. Menü fiyatı 50 TL'dir. 500 kişilik yemek çıkaracağız. Böylelikle  ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ve esnafımızı koruyacağız” dedi. Yakın zamanda 17 ilçeye de Kent Lokantasını açacaklarını söyleyen Başkan Zeyrek, “Seçim döneminde söz vermiştik. Ülkemin birçok yerinde vardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünü yaptığı kent lokantasına, bugün Manisa'da kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kent lokantacılığı sosyal belediyecilik hizmetinin en önemli simgeleri haline geldi” diye konuştu.


Lokantanın yanı sıra Halk Mandıra’nın açılışını yaptıklarını anlatan Başkan Zeyrek, “Kent Lokantası ile Halk Mandıra'yı aynı mekanda buluşturduk. Halk Mandıra ile amacımız süt üreticilerini ve hayvancılığı desteklemek, yaygın hale getirmektir. Sütü ve yaklaşık 15 çeşit süt mamulünü halk mandıramız aracılığıyla vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Piyasa fiyatının yaklaşık yüzde 25  daha altında olacak. Buradaki amacımız hem üreticiyi güçlendirmek hem de sağlıklı ürünlerini vatandaşlarımızla buluşturmak. Bugün Şehzadeler ilçemizde kent lokantasını ve halk mandırayı başlattık. Akhisar ve Turgutlu başta olmak üzere diğer 17  ilçemizde de çok kısa süre içerisinde Halk Mandıra ve Kent Lokantasını  hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.


“RANTA DEĞİL HALKA HİZMET EDECEĞİZ”
500 kişilik yemeğin 50 TL'den verileceğini, amaçlarının esnafı korumak ve vatandaşa hizmet olduğunu dile getiren Başkan Ferdi Zeyrek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her sabah güne merhaba çorbası olarak 2 bin öğrencimize çorba veriyoruz. Biz halkın parasını halk için harcayacağız. Ranta değil halka hizmet edeceğiz. Kent Lokantasında günde 500 kişilik yemek çıkaracağız. Bunun sebebi lokantacı esnafımızı da düşünmek. Biz burada ihtiyaç sahibi vatandaşa daha çok hizmet vermek istiyoruz. 50 TL gibi sembolik bir rakamdan veriyoruz. Günde 500 kişilik yemekle birlikte hem esnafımızı koruyacak hem de ihtiyaç sahibi olan vatandaşımıza dokunmak  gibi bir amacımız var. Kent lokantamız bu çerçevede açıldı ve lokantalarda görebileceğiniz tüm teknolojik altyapıya sahiptir. 2024 yılı bitmeden Akhisar, Turgutlu, Soma ve umarım Salihli’ye de yetişecek. 4 ilçemizde halk mandırayı da açacağız. Kent Lokantamız saat 12.00 ile 14.00 arası açık olacak, Halk Mandırası ise saat 8.00 ile 18.00 arası hizmet verecek. Devletimizin halkın vergileri ile oluşan emanet edilen parayı tekrar halkımıza harcıyoruz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER