© Manisa Manşet Gazetesi

Manisa Belgrad Yunus Emre Enstitüsü kursiyerlerine ev sahipliği yapıyor

Manisa Belgrad Yunus Emre Enstitüsü kursiyerlerine ev sahipliği yapıyor Yunus Emre Enstitüsü öğrencileri proje boyunca hangi imkanlara sahip olacak? Proje kaç gün sürecek?

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü tarafından her yıl gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu etkinliklerinin Manisa ayağına ev sahipliği yapıyor.

Sırbistan’daki Belgrad Yunus Emre Enstitüsü’nde Türkçe öğrenen farklı yaş ve meslek gruplarından 18 öğrenci Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen “Türkçe Yaz Okulu Araştırma ve Geliştirme Projesi” kapsamında Manisa’ya geldi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ve Belgrad Yunus Emre Enstitüsü koordinesinde gerçekleştirilen projede çeşitli gerekçelerle Türkçe öğrenen Sırbistanlı öğrenciler hem öğrendikleri dilde pratik yapma hem de Türk kültürünü yakından tanıma imkânı bulacak.


10 GÜN BOYUNCA MANİSA’DA OLACAKLAR 
Toplam on gün sürecek projede öğrenciler MCBÜ Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Dil-Mer) bünyesinde yazma ve konuşma dersleri alarak Türkçelerini geliştirecekler. MCBÜ Uluslararası Öğrenciler İlişkiler Koordinatörlüğü’nün organize ettiği kültürel programlar sayesinde Manisa, Salihli, Kula, Soma, Bergama ve İzmir kültür gezileri ile önemli yerleri görüp gelenek ve göreneklerini öğrenme fırsatı yakalayacaklar. Sırbistanlı öğrenciler program kapsamında ayrıca Manisa Valisi ve Manisa Büyükşehir Belediye başkanını ziyaret edecekler. Manisa Büyükşehir Belediyesi de proje kapsamında gelen öğrencilerin konaklamalarını üstlenerek projeye önemli bir katkı sağlayacak.  
PROGRAM 
19 Temmuz 2023, Çarşamba: Salihli Sart Harabeleri, Kula ve Jeopark Ziyareti (Salihli ve Kula Belediyesi ev sahipliği yapacaktır)
20 Temmuz 2023, Perşembe: MCBÜ DİL-MER de Türkçe Dersi
21 Temmuz 2023, Cuma: Türkçe Dersi: Açık Hava Sineması Etkinliği
22 Temmuz 2023, Cumartesi: İzmir Gezisi-Tarihi Asansör ve Kemeraltı Kültür Gezisi
24 Temmuz 2023, Pazartesi: Türkçe Dersi -Sırbistan Kültür Günü Etkinliği
25 Temmuz 2023, Salı Bergama ve Soma Kültür Gezisi (Soma belediyesi ev sahipliği yapacaktır)

MİNE BADAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER