© Manisa Manşet Gazetesi

Manisa'da 249 bin öğrenci ders başı yapacak

Okullar yüz yüze eğitime hazır Pandemi nedeniyle son 1.

Okullar yüz yüze eğitime hazır
Pandemi nedeniyle son 1.5 yıldır kısa dönemler dışında öğrencilere hasret kalan okullar, 6 Eylül itibariyle yüz yüze eğitime başlıyor. Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, il genelindeki bin 114 okulda fiziki hazırlıkların tamamlandığını, Manisa'da görev yapan 18 bin 400 öğretmenin de yeni eğitim öğretim sezonuna hazır olduğunu söyledi.

Covid-19 pandemisi, aşılama oranı arttıkça etkisini yitiriyor. Pandemi nedeniyle uygulanan birçok kısıtlama kaldırılırken, son 1.5 yıldır düzenli yüz yüze eğitim yapamayan öğrenciler de okullarına kavuşacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı genelge doğrultusunda, 6 Eylül itibariyle tüm okullar eğitime başlayacak. Manisa İl Milli Eğitim Mustafa Dikici, 31 Ağustos itibariyle öğretmenlerin okullarda geleceğini, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıfların da uyum için okula bir hafta erken başlayacaklarını kaydetti.
PANDEMİ ÖNLEMLERİ ALINDI
Pandemi şartlarının devam ettiğini ve okulların tüm kurallara harfiyen uyarak eğitime devam edeceğini vurgulayan Dikici, "Bakanlığımızın gönderdiği ödeneklerle maske-mesafe-temizlik konusundaki tüm tedbirlerimizi aldık. Dezenfektan malzemesi ve maskeleri temin ettik. Tüm ihtiyaçlar okullara dağıtılacak. Her hangi bir aksama olacağını düşünmüyoruz. Bakanlar Kurulu veya Bilim Kurulu'ndan farklı bir tavsiye kararı çıkmaması halinde, 6 Eylül itibariyle normal eğitime başlayacağız" dedi.
EN GÜVENLİ KURUMLAR OKULLAR
Manisa'daki tüm okulların 'Temiz Belgesi' aldığını ve pandemi konusundaki kurallar için gerekli altyapıya sahip olduklarını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Dikici, "Pandemi sürecinde Bakanlığımız okullarımızda kovid 19 ile ilgili rehberlik kitapçığı hazırladı. Çocuklarla ilgili bir olumsuzluk olduğunda okul idaresinin bilgisayarlarına HES üzerinden bu durum iletilecek. Ööle bir durumda zaten okul müdürlerimiz gerekli önlemleri alıyor. Herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz. Pandemi konusunda en güvenli kurumlar okullarımız. Çünkü kurallara uyma noktasında en büyük hassasiyet okullarda gösteriliyor. Öğretmen ve idarecilerimiz bu konuda çok dikkatli. Çocuklar da öğretmenlerin uyarılarını  daha iyi  dinliyor. Bazen anne babayı bile dinlemiyor ama öğretmeni dinliyor" ifadelerini kullandı.
FİZİKİ HAZIRLIKLAR TAMAM
Geçtiğimiz yıllarda yaşanan depremlerde hasar gören 17 okulun güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını ve bu okulların eğitime hazır hale geldiğini anlatan Dikici, "Pandemi sürecinde ve yaz aylarında diğer tüm okullarımızın da fiziki ihtiyaçlarını giderdik, eksiklerini tamamladık. Bazı okullarımızı depreme dayanıksız olduğu için yıkmıştık, şimdi yeniden yapıyoruz. Atatürk Ortaokulu, Fatih Anadolu Lisesi, Vakıfbank Türk Birliği İlkokulu, Muradiye Atatürk İlkokulu gibi bazı okullarımızın yeni bina inşaatları sürüyor. Bunları gelecek seneki eğitim sezonuna yetiştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
OKULLAR ÖĞRENCİLERLE GÜZEL
Manisa eğitim camiası olarak yüz yüze eğitime hazır olduklarını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğretmen arkadaşlarımız uzaktan eğitim sürecinde de işin peşini bırakmadı. Öğrencilerimizin takibini yaptılar, uzaktan da olsa eğitimi sürdürme gayreti içinde oldular. Biz okulları aslında hiç kapatmadık. Ben öğretmen arkadaşlarımıza verdikleri emek için teşekkür ediyorum. Uzaktan eğitim, bir çok açıdan yüz yüze eğitimden daha zordu. Ancak öğretmen arkadaşlarımız olağanüstü gayret gösterdiler. Onlar yüz yüze eğitime herkesten çok daha talepkarlar. Yaz tatilinde telafi eğitiminde çocukları geri çevirmediler, okul kapılarımız telafi eğitimi için öğrencilerimize açıktı. Biz yeni sürece hazırız. İnşallah daha güzel, daha iyi süreçleri hep beraber yürütürüz. Çocuklar olmadığı  zaman okulların tadı olmuyor. Onlarla okullar güzel oluyor."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER