© Manisa Manşet Gazetesi

Manisa işsizlik oranında en düşük 3'üncü il

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa'nın çeşitli alanlardaki sıralamasına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa'nın çeşitli alanlardaki sıralamasına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Karadeniz'in verdiği bilgile göre, Türkiye'de işsizlik oranı en düşük 3'üncü il olan Manisa, ihracatta 7'inci, yabancı  sermayeli şirket sayısında 9'uncu  il konumunda.

 Vali Yaşar Karadeniz, sosyal medya hesabından Manisa'ya ilişkin önemli veriler paylaştı. Manisa'nın Türkiye'nin en büyük 500 firmasından 21'ine ev sahipliği yaptığını belirten Vali Karadeniz, 33 Ar-Ge merkeziyle ülke genelinde bu alanda 8'inci sırada bulunulduğunu kaydetti. Karadeniz'in verdiği bilgiye göre, Manisa yabancı sermayeli şirket sayısında 9'uncu, en çok ihracat sıralamasında 7'inci, işsizlik oranı en düşük iller arasında 3'üncü, rüzgar enerjisinin en çok üretildiği 4'üncü, jeotermal enerjinin en çok üretildiği 2'inci il konumunda.

          EN ÇOK KÜMES HAYVANI MANİSA'DA

 Manisa'ya ilişkin gıda üretimi, maden rezervleri ve diğer bazı alanlardaki verilere ilişkin bilgileri de paylayan Vali  Karadeniz, çekirdeksiz kuru üzüm, sofralık zeytin ve tütüm üretiminde en çok üretimin Manisa'da gerçekleştiğine işaret etti. Karadeniz'in verdiği bilgiye göre ayrıca Manisa traktör sayısında ve kümes hayvanı varlığında da Türkiye'de ilk sırada. Maden üretiminde ise nikel, titanyum, zeolit madenleri rezervlerinde Türkiye'nin en zengin ili Manisa.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER