© Manisa Manşet Gazetesi

Manisa kavruluyor: Sıcaklık plakaya ulaştı, 45

Manisa kavruluyor: Sıcaklık plakaya ulaştı, 45 Manisa'da hava sıcaklıkları kaç oldu? Manisa hangi bölgede? Manisa sıcak bir şehir mi?

Dünya genelinde yaşanan aşırı sıcak havalar, Manisa'da da etkisini sürdürüyor. Son yılların en sıcak günlerini yaşayan Manisa'da, sıcaklık derecesi kentin trafik plaka kodu olan 45'e ulaştı. Yunusemre Belediyesi'nin bazı noktalarda koyduğu sıcaklık göstergelerinde. Öğle saatlerindeki sıcaklık düzeyi +45 derece olarak ölçüldü. Bazı vatandaşlar ise şemsiye ile dışarı çıkmayı tercih etti. 

Manisa’da sıcaklık etkisini gösterdi. Termometreler Manisa’nın plaka kodu olan 45 dereceyi gösterdi. Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü, İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale'nin sıcak hava dalgası etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Yapılan son değerlendirmelerle birlikte hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5-8 derece üzerine çıktı. Rekor değerlerin beklendiği Manisa'da termometreler 45’ye çıktı. Manisa, sıcak hava nedeniyle vatandaşlar dışarıya çıkmayınca kent meydanları, çocuk parkları, cadde ve sokaklar boş kaldı.


SICAK HAVADA ŞEMSİYE İLE SERİNLEMEYİ ÇALIŞTI
Manisa'da bazı vatandaşlar kent meydanındaki çeşmelerde serinlemeye çalışırken, bazıları da şemsiye ile dışarı çıktı. Yurt dışında yaşayan ve her yıl tatil için Manisa'ya gelen Fatih Hirmüz, "Çok bunaltıcı sıcak var. Yurt dışında yaşıyorum, oralar serin. Yazın Manisa'ya geliyorum, orada serinliğe alıştığım için burada yazın yaşamak bana çok zor geliyor" dedi. Vatandaşlardan Murtaza Akar ise "Bu yıl sıcaklar inanılmaz derecede yüksek. Kavurucu yaz sıcakları devam ediyor. Umarım serin günlere kavuşuruz. Sıcaklara yakalanmamak için gündüz dışarıya çıkmamaya ve özellikle iş yerlerimizde durmaya özen gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.  

CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER