© Manisa Manşet Gazetesi

MANİSA’DA ENGELLİLER MÜCADELEYİ TEK ÇATIDA ALTINDA VERECEK 

 

Manisa’da engelli hakları mücadelesini tek çatı altında sürdürmek amacıyla ve tüm engelli gruplara hitap eden Manisa Eşit Haklar Engelsiz Yaşam Derneği kuruldu. Dernek tarafından ilk etkinlik Yunus Emre İrfan Meclisi’nde düzenlendi.  Manisa Eşit Haklar Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Raşit Bilek, programı düzenleyen Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın eşi ve dernek başkan yardımcısı Serap Balaban’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti. 
Manisa Eşit Haklar Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Raşit Bilek, “Engelliler olarak güçlerimizi, mücadelemizi ve tecrübelerimizi birleştirdik! Görme engelliler, Bedensel engelliler, İşitme engelliler, Zihinsel engelliler ve Otizmliler olarak birleştik ve kendi engel gruplarımızın da üzerinde Engelli hakları mücadelesini tek bir çatı altında bir araya getirdik.  Manisa’mızın 17 ilçesindeki eski, yeni dernek başkan ve yöneticileri olarak herkesin kendisini ifade edebileceği, katkı sunabileceği, siyasetsiz, kavgasız, mücadeleci, tertemiz bir çatı kuruluş olacak derneğimizi kurduk. Hiçbir derneğin, kişinin, kuruluşun rakibi değiliz, alternatifi de olmayacağız. Biz sadece güçlerimizi ve tecrübelerimizi yeni bir dernekte birleştiren çatı örgütlenme olacağız. Manisa’mızda engelli hakları mücadelesini yükseltmek için, farkındalık için, sorunlarımıza daha güçlü bir şekilde çözüm bulmak için birleştik. Artık söz, yetki ve karar engellilerin olsun diyoruz” diye konuştu. 
KURUCU YÖNETİM KURULU ÜYELERİ
Başkan: Raşit Bilek (Emekli Bankacı), Başkan Yardımcısı: Serap Balaban, Sekreter: Arif Zengin (Tarih Öğretmeni - Altınokta Körler Derneği Kurucu eski Başkanı), Sayman: Mehmet Göktaş (Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı) Basın ve Halkla İlişkiler: Bahri Lekesiz (Sosyal Hizmetler Danışmanı) (Altınokta Körler Derneği eski yöneticisi ve Şehzadeler Belediyesi yedek Meclis Üyesi), Sosyal İşler: Süleyman Kahramanlar (Mütevelli Beldesi Eski Belediye Başkanı)  Eğitim Sekreteri: Arif Külahlı (Esnaf). CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER