© Manisa Manşet Gazetesi

Manisa’da Geleceğin İklimi ve Çocuk Derneği kuruldu

Manisa’da iklim krizlerine yenilerinin eklenmemesi ve çocukların erken yaşta eğitilerek risk altından kurtarmak amacıyla Geleceğin İklimi ve Çocuk Derneği (GİÇED) kuruldu.

Manisa’da iklim krizlerine yenilerinin eklenmemesi ve çocukların erken yaşta eğitilerek risk altından kurtarmak amacıyla Geleceğin İklimi ve Çocuk Derneği (GİÇED) kuruldu. 
Yunusemre ilçesinde kurulan derneğin tanıtım toplantısında konuşan GİÇED Başkanı Gözde Aytaç, yönetiminin öğretmen,  psikolog,  tercümanlardan oluştuğunu, iklim krizinin önlenebilmesi ve bu yönde eğitimlerin verilmesi adına projelere başlayacaklarını belirtti.
Aytaç, dezavantajlı bölgelerde bulunan kız çocuklarının da eğitime ve öğretime kazandırmak için çalışmalar yürüteceklerini dile getirdi.
GİÇED Başkan Yardımcısı Ayşe Taşkan ise amaçlarına ulaşma adında çocuklara yönelik eğitimlerin önemli olduğunu belirterek, bilinçli nesillerin sorumsuzca davranan yetişkinlerin oluşturduğu sorunları ortadan kaldıracağını ifade etti.
Geleceğin İklimi ve Çocuk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Aytaç açıklamasında, “Dünyamızın kanayan yarası olan iklim krizine karşı ne yapabiliriz diyerek yola çıktık. Malum çocuklarımızın geleceği risk altında. Her geçen gün iklim krizinin olumsuz sonuçlarına bir yenisini daha ekleniyor. Eğer bir adım atmazsak bu sonuçlar gelecekte daha büyük olumsuzluklara yol açabilir. Bu düşünce ve duygular Geleceğin İklimi ve Çocuk Derneği’ni hayata geçirdik. Derneğimiz öğretim görevlisi, öğretmen, psikolog ve yeminli tercümanlardan oluşan geniş bir fikir ekibiyle kurulmuştur. Bu yolda bizlere en büyük desteği veren ve yol haritamızı çizen MCBÜ Öğretim Üyesi Dr. Emre Uygur ve Öğretim Görevlisi Mehmet Nuri Hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Derneğin çalışma alanlarını ve geliştirilen projelerden bahseden Geleceğin İklimi ve Çocuk Derneği Başkan Yardımcısı Ayşe Taşkan, “Manisa’nın Yuntdağı bölgesinde bulunan 19 okul ile işbirliğinde bulunup gerekli ihtiyaç analizlerini yapmaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de onayıyla sürdüreceğimiz projemizde öğrencilerin ihtiyacına yönelik materyal desteği, okullaşma oranının düştüğü ulaşım sorunu yaşanılan köylerimize ulaşım desteği, velilere psikolojik destekler ve öğretmenlerimizde eğitimler verilecektir. Şuan üzerinde çalıştığımız bir diğer projemiz ise iklim değişikli temelli bir öğretim modelini ve eğitim materyallerini eğitim sistemimize kazandırmaktır. Gönüllülük faaliyetleri, sosyokültürel çalışmalar, seminerler, perma kültür çalışmaları, doğa temelli sistem etkinlikleri ve aile okulu çalışmalarıyla devam edecektir.  Geleceğin İklimi ve Çocuk Eğitimi Derneği olarak bizler, sosyal dayanışmanın önemine inanıyor. Bu ülkede yetişmiş tüm bireylerin sosyal faaliyetlere katılması gerektiğini düşünüyoruz. Öncelikle Manisamızda ve ardından ülkemizin her köşesinde bir çocuğun gülümsemesinin sebebi olabilmek için tüm yardımlaşma gönüllülerini derneğimize davet ediyoruz.” diye konuştu.
GİÇED Başkanı Gözde Aytaç’ın yardımcılığını Ayşe Taşkan yaparken yönetim kurulu üyeleri ise Gamze Elverişli, Nurefşan Çakmak, Hande Karadeniz, Asena Çayırlı’dan oluşuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER