© Manisa Manşet Gazetesi

Manisa'da hangi il başkanları meclise gidecek?

Milletvekilliği genel seçimleri için partiler adaylarını netleştirmeye çalışırken, Manisa il başkanlarının önemli bir bölümü de vekillik mücadelesi veriyor. Millet İttifakı'na üye 6 partiden 5'inin il başkanı milletvekilliği için aday adayı oldu. Cumhur ittifakı'nın iki büyük ortağı AK Parti ve MHP'de ise başkanların vekil olmasına vize çıkmadı.

Milletvekili Genel Seçimi Takvimine göre siyasi partiler milletvekili aday listelerini 9 Nisan Pazar gününe kadar YSK'ya vermek zorunda. AK Parti ve İYİ Parti aday belirlemek için bir çok bölgede temayül yoklaması yaparken, CHP ve MHP merkez yoklamasıyla adaylarını belirleyecek. On binlerce kişinin yarıştığı milletvekilli adaylığı için özellikle partilerin teşkilat yöneticilerinden büyük ilgi var. Manisa'da Millet İttifakı üyesi partilerin yöneticilerinden çok sayıda isim aday adayı olurken, Cumhur İttifakı'nda genel merkezlerin aldığı ilke kararları doğrultusunda bu sayı çok sınırlı kaldı.

ALTILI MASA'NIN BEŞ İL BAŞKANI ADAY
Millet İttifakı'nın iki büyük ortağı olan CHP'de Semih Balaban, İYİ Parti'de ise Hasan Eryılmaz milletvekili aday adaylığı için bir süre önce il başkanlığı görevlerinden ayrıldı. İttifak üyelerinden DEVA Partisi İl Başkanı Cansın Tunçdirek, Gelecek Partisi İl Başkanı Nurten Onultmak ve Saadet Partisi İl Başkanı Zekayi Yılmaz da milletvekilliği adaylığı için görevlerinden istifa ettiler. İttifakın diğer üyesi olan Demokrat Parti İl Başkanı İdris Mecek ise görevini sürdürüyor. Cumhur İttifakı'nın iki büyük ortağı AK Parti'nin İl Başkanı Salih Hızlı ile MHP'nin İl Başkanı Cüneyt Tosuner ise genel merkezden işaret almadıkları için adaylık başvurusu yapmadı. CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER