© Manisa Manşet Gazetesi

MANİSALI DEPREM MAĞDURLARININ KONUTLARI TAMAMLANIYOR

Geçen yılki depremin ardından aylarca süren artçı sarsıntılarla mağdur olan Manisalılar için 5'i Kırkağaç ilçesine bağlı Karakurt Mahallesi'nde, 40'ı mahalle yakınında yapılan tek katlı konut inşaatlarında son aşamaya gelindi.

Geçen yılki depremin ardından aylarca süren artçı sarsıntılarla mağdur olan Manisalılar için 5'i Kırkağaç ilçesine bağlı Karakurt Mahallesi'nde, 40'ı mahalle yakınında yapılan tek katlı konut inşaatlarında son aşamaya gelindi. Adeta bir tatil köyünü andıran konutların, bu yıl Ekim ayında hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Ayrıca bu süreçte evi hasarlı olup talep eden 46 aileye de TOKİ'nin daha önce tamamladığı dairelerden verilmişti.
Karakurt Mahallesi Muhtarı İdris Kat, yaptığı açıklamada, mahallelinin 20 Ocak 2020'deki büyük deprem ve sonrasında uzun bir süre devam eden artçı depremler nedeniyle zor bir süreç yaşadığını, pek çok depremzedenin soğuk kış dönemini çadırlarda, konteyner konutlarda geçirdiğini dile getirdi.
İdris Kat, bu süre içinde hükümet yetkililerin her zaman yanında olduğunu, kendilerini hiç yalnız bırakmadığını belirterek,"Büyük sıkıntılar atlattık ama onların neticesinde de 16 ay sonra devlet depremzede vatandaşlarımızın evini yaptı. 90 metrekare olarak planlanan evleri çok beğendik, çok güzel oldu. Depreme dayanıklı, soğuk ve sıcak izolasyonu çok iyi. Burada artık çok bir iş kalmadı, yetkililerden aldığımız bilgiye göre, evlerdeki ufak tefek detaylar da 15-20 güne bitecek. Bir de çevre düzenlemesi var. Bununla birlikte ekim sonu gibi teslim etmeyi düşünüyorlar." diye konuştu.
Mahalle sakinlerinin evleri çok beğendiğini ifade eden Kat,"Deprem nedeniyle bizim mahallemizde 136 konut ağır hasar gördü. Bunların arasından 90 kişi evinin yapılması için müracaat etti. 46 kişi evlerini kendi imkanlarıyla yapacağını belirterek, herhangi bir başvuruda bulunmadı. Evlerini kendileri yaptılar ama şu an burada yapılan evleri gördükten sonra başvuru yapmadıkları için pişman oldular. Hala yakın tarihte bana gelip, 'Muhtarım, buradan bize de bir ev hakkı çıkar mı?' diye soruyorlar ama tabi buna imkan yok. Evlerin güzelliği ve kalitesi ortaya çıktıkça bu talepler geldi ama şu an böyle bir şansları yok." dedi.
5,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELMİŞTİ
Akhisar ilçesinde geçen yıl 22 Ocak'ta 5,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, 4 kişi hafif şekilde yaralanmıştı. Bölgede 22 Ocak'tan nisana kadar en büyüğü 5,2 olan çok sayıda artçı sarsıntı meydana gelmiş, Akhisar, Kırkağaç, Saruhanlı ve Soma ilçelerinde toplam 300'den fazla ağır hasarlı, 800'den fazla az hasarlı yapı-konut tespit edilmişti. Depremden zarar gören vatandaşların barınma ve korunmasını sağlamak için ihtiyaç duyulan 29 mahallede Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı İl Müdürlüğü tarafından 500'den fazla çadır ve 30'dan fazla konteyner kurulmuştu.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER