© Manisa Manşet Gazetesi

Manisa’nın fındığı da meşhur olma yolunda!

 

Üzüm ve zeytin başta olmak üzere birçok üründe en önemli üretim merkezlerinden biri olan Manisa’da, Karadeniz’le özdeşleşen fındık üretimi de yapılmaya başlandı. Demircili Fatih ve Emine Yılmaz çifti, 10 yıl önce bahçelerine ektikleri fındık ağaçlarından büyük verim alıyor. Yılmaz Çifti ürünlerini taze olarak pazarda sattıklarını ve büyük rağbet gördüklerini belirtiyor.

Manisa’nın Demirci ilçesinde yaşayan Fatih ve Emine Yılmaz çifti, bölgede yoğun olarak yetiştirilen ürünlerin yanında 10 yıl önce bahçelerine bir miktar fındık ağacı dikti. Üçüncü yıldan itibaren ağaçlardan ürün almaya başlayan Yılmaz çifti, daha çok asitli ve kuzeye bakan toprakları seven ağaçların sulama ihtiyacı bulunmadığını ve bu yıl ağaçlardan çok iyi verim altıklarını belirtti. Her bir ağaçtan yaklaşık 20 kilo fındık topladıklarını belirten çift, ürünlerini ilçedeki pazarlarda taze olarak sattıklarını ve büyük rağbet gördüklerini belirtti.

PAZARDA TAZE OLARAK SATIYORLAR
Fatih Yılmaz, “Ürünlerimizi pazarda taze olarak satıyoruz. Büyük rağbet olduğu için hafta içinden siparişleri alıyorum, hafta sonu pazarda hızlı şekilde satıyorum” dedi. Fındık bahçesini yılda bir kez çapaladıklarını ve iki kez budadıklarını belirten Yılmaz, iyi kazanç getiren fındık üretimini artırarak sürdüreceklerini söyledi. Demirci Ziraat Odası Tarım Danışmanı ve Ziraat Mühendisi Selahattin Özcan, ilçede fındık üretiminin başladığını belirterek, “Küçükoba, Yiğitler, Mahmutlar ve Bardakçı köylerinde fındık yetiştiren köylülerimiz var. Üreticimizin bir kısmı kendi yiyecekleri kadar fındık yetiştiriyor. Fındık asitli ve kuzeye bakan yerlerde yetişiyor” diye konuştu. MİNE BADAN – FOTOĞRAFLAR: SADIK DOĞRAMACI

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER