© Manisa Manşet Gazetesi

MOSTEMLİLER GELENEKSEL MEZUNLAR PİLAV VE KARİYER GÜNÜ’NDE BULUŞTU

 

 

“İş Arayan Değil, İş’te Aranan, Toplumda Saygın İnsan” sloganıyla öğrencilerini geleceğe hazırlayan Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Geleneksel Mezunlar Pilav ve Kariyer Günü” etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen Kariyer Günleri’nde, Manisa OSB bünyesinde faaliyet gösteren Firmaların ihtiyaçları doğrultusunda, direkt üretimlerine katkı sağlayabilecek olan MOSTEM mezunları, Sanayiciler ve Firmaların İnsan Kaynakları ekipleri ile bir araya geldi. Firma temsilcileri ile tanışan ve mevcut iş imkanlarını görüşme şansı yakalayan öğrenciler, katılımcı Firmalara iş başvurularında bulundu.

Kariyer günlerinin ardından, “Geleneksel Pilav Günü” etkinliği gerçekleştirildi. Pilav Günü’nde okulun eski-yeni tüm öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte bir geleneği keyifle yaşattı.

Mezunlar Pilav ve Kariyer Günü’nde konuşan MOSTEM Okul Müdürü Mehmet Ali ÖZFİLİZ, geleneksel hale gelen etkinlik ile ilgili mutluluk duyduklarını dile getirdi.

ÖZFİLİZ, “Okulumuz kurulduğu günden bugüne “İş Arayan Değil; İş’te Aranan, Toplumda Saygın İnsan” felsefesi ile öğrencilerine eğitim vermektedir. Kusursuz bir mesleki eğitim almış olmalarının yanı sıra, bireysel gelişimlerini de oldukça önemsemekteyiz. Çocuklarımız da bu eğitimlerin karşılığını hakkıyla vererek, bizlere ülke çapında üç sene üst üste TEKNOFEST şampiyonluğu gibi büyük başarılar kazandırdı. Bu nedenle de oldukça gururluyuz!

Okulumuzda yetişip mezun olan öğrencilerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerinin fark edilmesi bakımından da, “Geleneksel Mezunlar Pilav ve Kariyer Günü” etkinliğimiz büyük önem arz etmektedir. Firmalardaki iş imkanlarını aktarıp hem mezun öğrencilerimizi hem eğitimine devam eden öğrencilerimizi Firmalarımız ile buluşturarak sanayi – okul iş birliğini en üst seviyeye taşımış olduk. Bu anlamda da oldukça mutluyuz.” dedi.

MOSTEM Geleneksel Mezunlar Pilav ve Kariyer Günü Etkinliği’ne, İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Sn. Mustafa KILIÇ, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Yıldıray DEMİRTAŞ, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkan Danışmanı Sn. Nihat AKYOL, SKP Makine Genel Müdürü Sn. Ramazan SÖNMEZ ve SARIGÖZOĞLU A.Ş. Yön. Kur. Bşk. Yrd. Sn. Levent SARIGÖZOĞLU ile MOSB sanayicileri ve Firma temsilcileri katıldı.

Öğrenciler ile sohbet eden ziyaretçiler, sene boyunca çalışıp başarılı projelere imza atan öğrencileri tebrik etti.HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER