© Manisa Manşet Gazetesi

Muradiye mahallesi son 10 yılda 5,5 kat büyüdü: Çok hızlı büyüyor, hizmetler aksıyor

Muradiye mahallesi son 10 yılda 5,5 kat büyüdü: Çok hızlı büyüyor, hizmetler aksıyor Muradiye'de hangi altyapı sorunları var? Elektrik ve su kesintilerinin sebebi ne? Yeni imar planı gelecek mi?

Manisa'nın en hızlı büyüyen mahallesi olan Muradiye'nin nüfusu, son 10 yılda 7 binden 37 bine çıktı. Her yıl binlerce konutun yapıldığı mahallede, altyapı konusunda ciddi aksaklıklar yaşanıyor. Vatandaşlar özellikle sık sık kesilen su ve elektrik konusunda şikayetçi. Mahalledeki sorunların çözümü için yeni imar planının hayata geçmesi gerekiyor.

Şehirleşme konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan Manisa'nın en hızlı gelişen bölgesi, sanayi ve üniversiteye yakın olma avantajı  taşıyan Muradiye mahallesi. Son 10 yılda binlerce yeni konutun yapıldığı mahallede, nüfus da yaklaşık 5,5 kat arttı. 2012 yılında 7 bin civarında olan mahalle nüfusu, 2022 yılı itibariyle 37 bin 398'e yükseldi. Manisa'nın nüfus bakımından en büyük mahallesi olan Muradiye'de, hızlı yapılaşma beraberinde alt  yapı sorunlarını da getiriyor. Sık sık kesilen elektrik ve sular, bir türlü tamamlanmayan yollar, toplu ulaşım ve sokak hayvanları gibi konular mahallenin öncelikli sorunları arasında.

YENİ İMAR PLANI BEKLENİYOR

Mahallede yaşanan sorunların önemli nedenlerinden biri imar konusundaki belirsizlik. Geçtiğimiz günlerde mahkeme tarafından çeşitli gerekçelerle iptal edilen Manisa İmar Planı kapsamında olan planlar, Ağustos ayında güncellenerek yeniden Büyükşehir Belediyesi Meclisinde gündeme gelecek. Bu yılın başında Muradiye imar planları konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay tarafından, imar planı süreci ve gelinen nokta hakkında önemli açıklamalar yapılmıştı.

MAHALLE SAKİNLERİ MAĞDUR DURUMDA

Mahalle sakinlerinden Erol A. adlı vatandaş özellikle yağışlı havalarda yolların çamur deryasına ve köstebek yuvasına dönüştüğünü belirtirken, "Muradiye'nin Karaali bölgesinde sosyal etkinlik açısından ne bir yürüyüş yolu ne bir park, hiçbir şey yok. Adeta dışlanmış bir bölge. Yol, su, elektrik gibi hayati ihtiyaçlar neden karşılanmıyor, garip" derken, Funda K. adlı vatandaş, "Muradiye de ikamet ediyorum ve her hafta pazar günü yaşanan elektrik ve su kesintilerinden bıktık. Haftanın 6 gün işteyiz bir gün evde kalıyoruz evimizin işlerini göremiyoruz" ifadelerini kullandı.

55 BİN KİŞİLİK NÜFUS ÖNGÖRÜLÜYOR

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, bu yılın başında yaptığı açıklamada imar planının yürürlüğe girmesiyle sorunların büyük oranda ortadan kalkacağını belirtmişti. Çerçi, "2014’te Büyükşehir yasasından sonra Yunusemre Belediyesi olarak yönetime geldiğimizde kanun gereği Muradiye’de belde olmaktan çıktı ve mahalle oldu. O günlerdeki nüfusu 6 bin civarındaydı. Bugün gelinen noktada 30 binleri geçtiğini düşünüyorum. İmar planı çıktığında, benim bildiğim kadarıyla 6 bin küsur tapu yeniden çıkmış olacak. Çok ciddi bir işlem” demişti. Başkan Çerçi'nin verdiği bilgiye göre, imar planında büyük bir meydan projesi var. 25 metrenin altına düşmeyecek şekilde büyük bir cadde açıldı. Menemen yoluna 3 tane üst geçit ve alt geçit konuldu. Muradiye için 55 bin nüfus görülüyor.

HÜSAMETTİN EDEBALİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER