© Manisa Manşet Gazetesi

Pes dedirten hile! Bakın kokoreçe neden viski koymuşlar

Tarım Ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş yapan firmaları açıklamaya başlaması ülke gündemine oturdu. Gıda hileleri ile ilgili açıklamalarda bulunan TÜKONFED Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma, "En çok merak edilen konulardan biri kebap ve kokoreçte alkol kullanılması oldu. Ham maddesi bozulan ürünleri alkolle maskelemiş olabilirler" ifadelerini kullandı.

Tarım Ve Orman Bakanlığı'nın "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesinde yer alan 2 işletmenin kebapta tekila, kokoreçte viski kullandığı tespit edilmişti. İşletmelerin bu akılalmaz yöntemi neden uyguladıklarını, TÜKONFED Gıda Denetim Uzmanı Nurten Sırma açıkladı.

"BOZULAN ÜRÜNLERİ AKOLLE MASKELEMİŞ OLABİLİRLER"

Haberler.com stüdyosunda sunucu Melis Yaşar'ın konuğu olan Sırma, şunları söyledi: "Ham madde biraz bozulmaya yüz tutmuşsa, koku belirtisi varsa... Mesela kokorecin hammaddesi ince bağırsak; eğer güvenmediği bir malı aldıysa, hafifte bir koku varsa, mikroorganizma da ürediyse alkolle onu maskeleyip onu biraz daha güvenli hale getirmeye çalışmış olabilirler.

Ama burada şimdi alkol tüketmeyen ve bu konuda hassasiyeti olan insanlar var. Dolayısıyla gıda imalatına uygun olmayan bir işleyiş."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER