© Manisa Manşet Gazetesi

Saruhanlı Gelişim Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifinde Kurt güven tazeledi 

Saruhanlı sanayisi bizim en öncelikli konumuzdur 

Manisa’da Sınırlı Sorumlu Saruhanlı Gelişim Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nde başkan Erdem Kurt güven tazeledi. Saruhanlı Belediyesi Sosyal Tesislerinde 2023 Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Genel kurula Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Emin Kenez, Saruhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Kan ve üyeler katıldı. 


SARUHANLI’YA BİR AN ÖNCE YENİ SANAYİ SİTESİ YAPILMALI 

Saruhanlı Gelişim Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Erdem Kurt, genel kurula katılan herkese kooperatif adına teşekkür etti. Kurt, “Temmuz 2016 tarihinde kuruluşuna teşebbüs edip bu günlere getirdiğimiz kooperatifimizin 166 üyesi bulunuyor. Ancak biçim için olmazsa olmazlardan biri kooperatif arsasıdır. Gelişen teknolojik şartlar sanayimizin daha geniş bir yere taşınmasını kaçınılmaz hale getirmiştir. Bu durum içerisinde arsa arayışlarımız devam ediyor. Saruhanlı’ya bir an önce yeni bir sanayi sitesinin yapılması lazım. Bu konuda büyüklerimizden destek bekliyoruz. Genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


SANAYİDEN GELEN BİR ESNAF OLARAK HER ZAMAN KONUMUZ SARUHANLI’NIN SANAYİSİ OLACAK

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, genel kurulun hayırlı olmasını diledi. 1987 yılından Saruhanlı sanayisinde esnaflık yaptığını ifade eden Başkan Cıllı, bugün belediye başkanı olarak görev yaptığını, bundan dolayı da Saruhanlı sanayisinin gelişmesi, yeni bir sanayi alanının kurulması için çalışmalara başladıklarını kaydetti.  

Cıllı, “Bunun için bayramdan önce Ankara’ya gittiğimizde küçük sanayi, orta ölçekli ve arkasında da organize sanayi kurulmasını gerektiğini ilgili yerlere bildirdik. Bunun ilgili şuana kadar yüzde 70’sini tamamladık. Sanayimizin yeriyle, ortak ölçeklimizin yeriyle, organize sanayimizin yeriyle ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Ankara’da Tarım Bakanlığı Toprak Değerlendirme Başkanıyla bir randevumuz ar. Konumuz Saruhanlı’nın sanayisi olacak. Biz hiçbir şey kesinleşmeden sosyal medyadan herhangi bir paylaşım yapmıyoruz. Biz yapacağız demek için değil yaptık demek için bekliyoruz. İnşallah bu yaptıklarımıza da esnaflarımızla paylaşmış olacağız. İçinde büyüdüğüm Saruhanlı sanayisi bizim en öncelikli konumuzdur. Sanayimizin için, esnafımızın için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Önümüzdeki günlerde sanayi esnafımızla bir toplantı yapacağız. Fikirlerimizi açıklayacağız. İstişare yapacağız. Onu göre yol haritamızı belirleyeceğiz” diye konuştu.

CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER