© Manisa Manşet Gazetesi

Sezonun İlk Kuru Üzümü Borsaya Geliyor

Sezonun ilk kuru üzümü borsaya geliyor. Manisa Ticaret Borsası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümünde 2023-2024 sezonu açılışı ve ilk çekirdeksiz kuru üzüm töreni düzenlenecek.

Manisa Ticaret Borsası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümünde 2023-2024 sezonu açılışı ve ilk çekirdeksiz kuru üzüm töreni düzenlenecek. Kuru üzüm töreni 1 Eylül 2023 Cuma günü saat 10.30’da Manisa Ticaret Borsası Tören Salonunda gerçekleşecek. Törende bir üretici tarafından borsaya getirilen sezonun ilk üzümü açık artırmayla satışa sunulacak. 


ÜZÜM MANİSA İLE ÖZDEŞLEŞMİŞ BİR ÜRÜN
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, , “Nesilden nesile aktarılan üretim geleneği, tarihi kökleri ortak kültürümüzde yer etmiş motifleri ile Manisa’mız ile özdeş, Manisa sultani çekirdeksiz üzümü Manisa’mızın başlıca üretim sembollerinden biri olmasının yanı sıra ülkemizin de en önemli tarıma dayalı milli gelir kaynakları arasındadır. Ürettikleri mahsullerle tarımsal ekonomimize kaynak sağlayan tüm çiftçilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Başkan Özkasap, üzüm törenine üreticiler başta olmak üzere herkesi davet etti. 2022 yılında gerçekleşen törende Nuriye Mahallesi’nde üreticilik yapan Vahit Gülten tarafından 50 kilo kuru üzüm getirilirken, sembolik olarak satılan üzümün kilosu 3 bin 500 liradan Ticaret Borsası tarafından satın alınmıştı. CÜNEYT HASÇELİK

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER