© Manisa Manşet Gazetesi

Sıcaklara su kesintileri eklendi, vatandaş mağdur oldu

PATLAYAN BORULAR SUSUZ BIRAKTI Manisa’da yaşanan aşırı sıcaklara sık sık şebeke kaynaklı su kesintileri de eklenince, bazı vatandaşlar Kurban Bayramı sürecinde sıkıntı yaşadı.

PATLAYAN BORULAR SUSUZ BIRAKTI
Manisa’da yaşanan aşırı sıcaklara sık sık şebeke kaynaklı su kesintileri de eklenince, bazı vatandaşlar Kurban Bayramı sürecinde sıkıntı yaşadı. MASKİ yetkilileri, vatandaşların su kesintileriyle ilgili sorunlarını çözmek için bayram boyunca gece gündüz çalıştı, arızalara en hızlı şekilde müdahale etti.

Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aştığı Manisa’da, vatandaşların önemli bir kısmı Kurban Bayramı için tatil bölgelerinin veya köylerinin yolunu tuttu. Bayramda şehir merkezinde kalanlar ise gündüz saatlerini evlerinde geçirmeyi tercih ederken, akşamları çay bahçelerine akın etti. Ancak aşırı sıcaklara şebeke kaynaklı su kesintilerinin de eklenmesiyle bazı vatandaşlar bayramda mağduriyet yaşadı. MASKİ’yi arayan vatandaşların büyük bölümü boruların sık sık patlamasından şikayet etti.
BORULAR SIK SIK PATLIYOR
Manisa’da yaşanan su sıkıntılarını çeşitli mercilere ileten vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Şennur A. adlı vatandaş, Büyükbelen Mahallesi’nde 5 gün boyunca su akmadığını belirtirken, “Aralıklı olarak bile verilmiyor. Tüm ihtiyaçlarımızı hiçbir şekilde karşılayamıyoruz. Lütfen hakkımız olan ihtiyacımızı bizlere verin” derken, Nazmi K. adlı vatandaş, “2 gündür sular yok. Bugün yapıp gidiyorlar, 24 saat demeden borular patlıyor. Bir yıl önce komple yeni şebeke değişti. 40 yıl önceki şebekelerde böyle bir şey yoktu” ifadelerini kullandı.
BAYRAM GÜNÜ KESİLMESİ ÜZÜCÜ
Ceylan S. adlı vatandaş, şikayetini “Gölmarmara İsmet Paşa Mahallesi’nde yaşıyorum. Ne hikmetse bayram günleri sürekli olarak sular kesiliyor. Kurbanın kesildiği yerleri yıkayamıyoruz. Sabah 5’ten beri bu şekilde sular yok. Bayram günü böyle olması bizi çok üzdü. Gereğinin yapılmasını istiyorum” şeklinde anlatırken, Şaban Y. “Kaynak Mahallesi'nde 4 gündür sular kesik. Ana boruda tamirat varmış. 3 senedir ikamet ediyorum, mahallede her gün mü boru patlar? Ayda en az 10 gün su kesiliyor. Su yüklemek tam bir işkence. 100 lira su yüklüyorsun; 70 lirası vergi, 30 lirası su. Sular aşırı derecede kireçli” iddiasında bulundu.
KESİNTİLERİN ZAMANI BİLDİRİLMELİ
Büşra K. “2 güne bir Muradiye bölgesinde sabah ve akşam olmak üzere mutlaka sular gidiyor. Her aradığımızda boru patlağı var deniyor. Nasıl giderilemez bir boru patlağıdır bu. Sürekli yapılıyor ve sürekli boru patlıyor. Tam işe gideceğiz, kalkıyoruz sular yok. Lütfen buna bir çözüm bulun!” derken, Beyzanur H. “Ben Turgutlu’ya bağlı Urganlı Mahallesi’nde oturuyorum. Burada boru döşeme işlemlerinden dolayı uzun süredir belli belirsiz su kesintileri oluyor. Su kesintilerinin zamanını bildirmedikleri için zorluk çekiyoruz. Sular bir gün boyunca sabahtan akşama kesik en azından belirli bir saat aralığı belirlense bizim içinde çalışanlar içinde daha rahat olacak” ifadelerini kullandı.
MASKİ EKİPLERİ GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTI
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için bayram boyunca gece gündüz çalıştı. Ekipler, bayram süresince 24 saat görev başında olurken, vatandaşların yaşadıkları her türlü olumsuzluk Alo 185 ve 444 99 45 Çözüm Merkezi ile ALO 153 Zabıta hattı aracılığıyla en kısa zamanda çözülmeye çalışıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER