© Manisa Manşet Gazetesi

Tarihi Şehzade Korkut Camii’nin halıları Demirci’de dokundu 

Demirci’de dokunan halılar ülkemizin ve dünyanın birçok tarihi cami ve müzelerini süslüyor.  Antalya'da Selçuklu ve Osmanlı uygarlığının izlerini taşıyan tarihi Kaleiçi'ndeki Kiliseden Cami'ye dönen Şehzade Korkut Camii’nin halıları Manisa’nın Demirci ilçesinde dokundu.

Türkiye’de cami ve otel halıcılığında önemli yerlerden olan Demirci’de tarihi mekânların halıları özenle dokunuyor. Demircili Halı firması Yüner Halı ve İplik A.Ş tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğünce belirlenen desen ve motiflerle Şehzade Korkut caminin mimarisine uygun Bin 100 metrekare halı dokunarak döşemesi yapıldı.

Halı firması yöneticilerinden Görkem Yiyen yaptığı açıklamada “ Cami ile özdeşleşen renk ve sade desen çalışması vakıflar genel müdürlüğü tarafından seçildi. Firmamızın 90 yıllık tecrübesi ile her aşaması özenle dokunan Şehzade Korkut camisinin halısı döşenerek hizmete sunuldu.


DEMİRCİ HALISI BİR DÜNYA MARKASI 

Belediye Başkanımız Erkan Kara, “ Demirci’miz el halıcılığı ve cami halıcılığında bir Dünya markası. İlçemizdeki firmalarımızın ülkemiz başta olmak üzere, Dünya’daki tarihi cami ve müzelere halı dokuması bizleri gururlandırıyor. Firmalarımız bu sayede ülkemiz ekonomisine de büyük katkı sağlıyorlar.  Belediyemiz olarak ta firmalarımızı tanıtmak ve başarılarına bir yenilerini eklemeleri için desteğimiz tamdır “dedi.

MİNE BADAN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER