© Manisa Manşet Gazetesi

Türk Eğitim Sen Bakana 24 Kasım’da Önlük Gönderecek 

Türk Eğitim Sen Bakana 24 Kasım’da Önlük Gönderecek. Türk Eğitim Sen Manisa Şubesi, 2023-204 Eğitim Öğretim yılı sene başı ilçe temsilcileriyle toplantısını Salihli’de gerçekleştirdi.  Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Milli Eğitim Bakanına beyaz önlük göndereceklerini açıkladı. 

Türk Eğitim Sen Manisa Şubesi, 2023-204 Eğitim Öğretim yılı sene başı ilçe temsilcileriyle toplantısını Salihli’de gerçekleştirdi.  Türk Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Koray Özgürler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Milli Eğitim Bakanına beyaz önlük göndereceklerini açıkladı. 

Özgürler toplantıda yaptığı konuşmada,  “Sözlerime başlamadan Uçmağa varan Asena Ganire Paşayev'in ruhu şad olsun diyorum. Büyük Türk Milleti her daim kendisini rahmet, minnet ve şükranla anacaktır. Aziz milletimizin ve özellikle Azerbaycanlı kardeşlerimizin başı sağ olsun. Yine hezimet ve hüsranla sonuçlanan bir toplu sözleşmesi sürecine hep birlikte şahit olduk. Sürecin baş mimarı yine yetkili ama etkisiz sendikadır. Memurun dertleri ile dertlendiklerinden de şüpheliyiz. Zaten hiçbir zaman da böyle bir kaygılarım olmamıştır. Zira Resmi enflasyon tahminin yüzde 33 olduğu bir ortamda kamu çalışanlarına toplamda yüzde 25’lik bir artış yapılmasının memur ve emeklileri enflasyona ezdirmekten başka bir izahı yoktur.  Seyyanen yapılan zam emeklilere ve emekliliğimize yansımadığı gibi ek ders ücretlerinin düşük kalmasına sebep olmuştur. 2023 Ocakta Brüt ek ders ücreti 60,71 iken neti 51,60TL civarında idi. 2023 Temmuzda ise Brüt ek ders ücreti 71,37144 iken yüzde 25 vergiden dolayı neti 53,52858TL olarak kalmıştır. Bunun da adı olsa olsa emek katliamıdır. Bundan hareketle ek ders artırım için dilekçe kampanyasına, üyemiz olsun olmasın tüm öğretmenlerden destek bekliyoruz. Bakan Bey'e önlük gönderme nezaketinden dolayı teşekkür ediyoruz. Şayet bedenini bildirir ise biz de kendisine 24 Kasımda önlük armağan etmeyi düşünüyoruz. Bütün sorunlarımız mademki önlük giymekle çözülecek, herkesi önlük giymeye davet ediyorum. Tabi ki bakanlık bürokratları da dahil olmak üzere. Biz de bakan bey gibi bu konuda zorlayıcı değiliz. Sayın bakana teşekkür etmiş iken Müsteşar Tekin'den, Bakan Tekin'e doğru hiçbir şeyin değişmediğine şahit oluyoruz. Sayın Bakanım; Mülakat Adaletin katilidir!  Yıllarca mülakatlarda çekirdek çitlercesine kul hakkı yenmiştir. Göreve başlama, yükselme ve yönetici atama mülakatları öncesinde adaylar parti /sendika/vakıf/dernek merkezlerinde hizaya sokuldu, listeler havada uçuştu. Hele ki Cumhurbaşkanımızın mülakatların kaldırılacağı söyleminden sonra, kaldırılacağı hayal edilen bu uygulamanın devam ettirilmesine çalışılmasına anlam veremiyoruz. Yiğidi öldürürken hakkını da teslim etmek lazım. Ders saatleri içerisinde velilerin okul içerisine alınmaması kararını son derece olumlu buluyoruz. Lakin Bu kararın uygulanabilirliği için okullara güvenlik görevlisi görevlendirilmesi veya okullara ödenek tahsis edilmesi elzemdir. Bakan Bey'in bu olumlu çalışmasına karşın durumdan vazife çıkaran yöneticilere de bir ikazımız var. Öğretmenlerimizi ziyaretçi defteri doldurtmaya, kapıda güvenliği sağlamaya göndermeye çalışmayınız. Nöbetçi öğretmen ne danışma ne de güvenlik görevlisidir! Bunun yanı sıra Okullarda cep telefonu yasağının getirilmesi de yerinde bir karardır ve destekliyoruz. Dileriz ki 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı eğitim çalışanlarımızın yüzünün güleceği bir yıl olur” dedi.  

HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER