© Manisa Manşet Gazetesi

Zeytinyağı sektörüne giren genç kadın girişimciye destek

Manisa’nın Salihli ilçesi Dombaylı Mahallesinde geçtiğimiz günlerde açılan Akansel zeytinyağı fabrikasını ziyaret eden Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, müteşebbis Şengül Akansel’e çiçek vererek tebrik etti.
Genç kadın girişimcinin bölgenin ihtiyacı olan fabrikayı ilçelerine kazandırdığını söyleyen Başkan Yalvaç, ”Kendisine başarılar diliyorum. Salihli ilçemizde 115 bin dekan zeytin, bunun 100 bin dekarı trilye cinsi diğer kalanı ise domat ve tekirdir. Zeytin ağacı sayımız ise 4 milyon 500 bindir. Akhisar’dan sonra Manisa’nın en fazla zeytin yetiştiren ilçesiyiz” dedi. Zeytin ve zeytinyağı ihracatının her zaman devam etmesi gerektiğini vurgulayan Yalvaç, ” İlçemiz 14.cü zeytinyağı fabrikasına kavuştu. Salihli Ziraat Odamıza kayıtlı 27 bin üyemiz var. Çiftçilerimiz ürettiği sürece ülke kalkınır. Salihli’de üretilen zeytinyağı diğerlerinden aroma, tat ve nefaset olarak hep ön plana çıkmıştır. Bu vesileyle Şengül hanımı kutluyorum” dedi. 
GÜNLÜK 80 TON İŞLEME KAPASİTESİNE SAHİP
Kadın Girişimci Şengül Akansel de, “Sayın Salihli Ziraat Odası Başkanımız Cem Yalvaç fabrikamızı ziyaret ederek bizleri onurlandı. Bu nazik davranışı için kendilerine teşekkür ediyorum. Bir kadın girişimci olarak desteklenmekten gurur duyuyorum” diye konuştu. Tesisin 80 ton işleme kapasitesine sahip olduğunun altını çizen Akansel, “Kapasitemizi önümüzdeki yıl iki katına çıkaracağız. Bölgenin en entegre tesisi olarak tüm üretim süreçlerimiz hijyen ve gıda güvenliği standartlarına göre üretim yapıyoruz. Yapmak zorundayız çünkü gıda güvenliği bütün insanlığın temel soruna haline gelmiştir” şeklinde konuştu. Daha sonra fabrikayı gezen Başkan Yalvaç ilgililere teşekkür etti. HABER MERKEZİ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER