Manisa
03 October, 2024, Thursday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

2022 SEÇİM VE DEĞİŞİM YILI OLACAK

2022 SEÇİM VE DEĞİŞİM YILI OLACAK
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 2022 yılının seçim ve değişim yılı olacağını, iktidarın değişmesi sonrası güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçileceğini savundu.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 2022 yılının seçim ve değişim yılı olacağını, iktidarın değişmesi sonrası güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçileceğini savundu. Özdağ, yakın zamanda Ahmet Davutoğlu liderliğindeki Gelecek Partisi’nin bu hedefler doğrultusundaki çalışmalarıyla anahtar rol oynayacağını dile getirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak ve ekibi ile birlikte Manisa Manşet ve Hürışık Gazetesi’ni ziyaret etti. İki gazetenin çalışanları ile bir araya gelen Özdağ ve Onutlmak, 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutladı. Ziyarette gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Selçuk Özdağ, 2022 yılında erken seçim olacağını ileri sürdü. Kendisine yönelik yapılan saldırı hakkında da konuşan Özdağ, bu saldırının muhalefeti susturmaya yönelik olduğunu belirtti. Özdağ, ayrıca Manisa’nın çok önemli sorunlarının olduğunu, hükümetin ise bu sorunlar karşında çözüm üretmediğini dile getirdi.
‘TÜRKİYE’DE SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEĞİZ’
Genel siyasete ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, 2022 yılının seçim ve değişim yılı olacağını savunan Özdağ, “Türkiye’de Cumhurbaşkanını değiştireceğiz. Türkiye’de sistemi değiştireceğiz. Cumhurbaşkanlığı ve hükümet Sistemi tarih olacak. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz. Gelecek Partisi’nin hem Ankara’daki bu çalışmalarda hem de Manisa’da anahtar rol oynadığını göreceksiniz. Sayın Davutoğlu’nun devlet adamlığını ve Gelecek Partisi’nin ülkedeki etkisini en geç Şubat ayına kadar Türkiye fark edecek” dedi.
‘DAVUTOĞLU, AHLAKLI VE DÜRÜST’
Özdağ, Gelecek Partisi’ni seçme nedenini anlatırken “Ben sayın Ahmet Davutoğlu’nun ahlaklı ve dürüst olduğuna inandığım için onun yanındayım. Sayın Davutoğlu’na yapılan yanlıştı.  Kimse kimsenin görev alanına girmemeli. Birinci dereceden akrabalar göreve gelemeyecek. Biz parti olarak bu tür kararlar aldık. Şimdi geçim sıkıntısı içerisindeyiz. Hep böyle mi yaşayacağız? Hep iş mi arayacağız? Biz dünyanın en zengin ülkelerinden bir tanesinde yaşıyoruz” diye konuştu.
‘GEDİZ NEHRİ KURTARILMALI’
Yerel gündeme ilişkin değerlendirmeler yaparken, üzüm taban fiyatlarına dikkat çeken Özdağ, “Biz üzümü Avrupa’ya satıyoruz. Dolar endeksli ise ben ticaret yaptığıma göre daha fazla para kazanmam lazım. Dolar yükseldi. Benim üzümümün fiyatı da yükselmesi lazım. Tekelcilik iyi değildir. Üreticiyi aracıların elinden alacak hükümettir” şeklinde konuştu. Manisa’nın çok sayıda sorunu olduğunun altını çizen Özdağ, “Çiftçi perişan. Girdi maliyeti yüksek. Burada 18 Haziran’da Binali Yıldırım mazot yüzde 50 ucuz verilecek dedi. Bir traktör bugün 600 liraya doluyor. Çiftçi 300 lirasını istiyor. Gediz Nehri hala bölgedeki artıma tesislerinden dolayı kirleniyor. Burası dünyanın yedinci büyük ovası. Burayı kurtarın. Türkiye’nin gücü buna yeter” ifadelerini kullandı.
‘NEREDE BİZİM HIZLI TREN?’
Hızlı tren konusuna da değinen Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nerde bizim hızlı tren? Bilen var mı? Tarım su ile yapılır. Nerde Ahmetli Kelebek Barajı. Vesyel Eroğlu, Irak ile uğraşacağına Manisa’ya gelsene. Vesyel Eroğlu 18 Ağustos 2018 de bitecek diyordun. 4 sene geçti. Neredesin? Akhisar’ın gördük barajı nerde! Demir Köprü barajı ile olmaz. Sulamanın üstü kapanacaktı. Hani çalışmalar nerede? Görse Barajı su kaçırdı. İzmir’in su ihtiyacını karşılıyoruz ama Manisa’nın suya ihtiyacı var. Akıl hastanesi niye hala Keçiliköy’e taşınmadı? Otopark kanunu niye çıkmadı? Araba park edecek yer yok. Batı Kışla’nın taşınması gerekiyor. Hükümete sesleniyorum. Manisa’nın çok önemli işlerini bitirin.”
‘BANA YAPILAN, SUSTURMA HAREKETİ’
Kendisini yönelik saldırı hakkında da konuşan Özdağ, “O gün bana yapılan muhalefet partilerini susturma hareketidir. Yeni kuruluna özellikle Gelecek ve Deva partilerini ve İYİ Parti’yi susturma hareketidir. Ben o gün öldürülecektim aslında. Doktorlar bana ‘seni 2 veya 3 dakika ile kurtardık’ dedi. ‘Bir darbe daha alsaydınız ölebilirdiniz’ dediler. Bu çok basit bir olaymış gibi takdim edilecekti. Çeşitli nedenler iddia edilecekti. Zaten yargının ve emniyetin olmadığını gördüm. Sonrasında bu saldırılar birkaç defa olacaktı ve daha sonra kimse demeç veremeyecekti. Sadece genel başkanlar konuşabilecekti” dedi.
‘BASINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR’
Gelecek Partisi Manisa İl Başkanı Nurten Onultmak ise ekonomiye ilişkin değerlendirmesinde, “Üretim enflasyonunun baz alınması gerekiyor. Şuanda en önemlisi girdi maliyetlerinin yüksekliği. Bunlar çiftçini belini büküyor. Fakat tüketim enflasyonu baz alınarak artış yapıldığı için bu konuda maalesef Manisa borsası yeterli de değil. Durum bu şekilde oluyor. Üzüm fiyatları düşük kaldı. Türkiye’de hal ve market yasası gerekiyor. Temel sorun işleyişi disiplinli hale getirmek” diye konuştu. Onutlmak yaşanan sorunların çözümü için basına büyük görev düştüğünü belirterek, “Cumhuriyet tarihinin en yüksek elektrik artışı ile karşı karşıya kaldık. Fakat kimse bir şey diyemiyor. Kazakistan’daki olayları görüyoruz. Basına çok önemli görevler düşüyor. Sayın Özdağ ile siyaset yapma onurunu yaşıyorum.” İfadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!