Manisa
06 July, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.66
  • EURO
    35.56
  • ALTIN
    2511.4
  • BIST
    10839.88
  • BTC
    56412.797$

501 yıllık tarihi Sultan Camiinde Yaz Kuran Kursları başladı 


501 yıllık tarihi Sultan Camiinde Yaz Kuran Kursları başladı 

Manisa’da 2024 yılı yaz Kur’an kursları başladı. Camiler çocuk sesleri ile şenlenmeye başladı.

Manisa İl Müftülüğü tarafından 501 yıllık tarihi Sultan Camii’nde Yaz Kuran Kursları açılış programı düzenlendi.

Açılışa Manisa İl Müftü Vekili Mehmet Ceyhan, Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temür katıldı.  Bu yılın teması  ‘ Haydi Koş Gel Camiler Seninle Güzel’  olarak belirlendi. 1 Temmuz başlayan yaz Kur’an kursları 16 Ağustos tarihine kadar günlük 4 saat haftalık 20 saat olarak gerçekleşecek.

Çocukların heyecanı mutluluğu gözlerinden okunuyordu.   Yaz Kuran kurslarında Kur’anı-ı Kerim, İtikat, İbadet, Siyer,  Ahlak değerleri ile sosyal ve kültürel etkinlikler planlanıyor.


378 KUR’AN KURSUNDA VE 1761 CAMİDE KURS VERİLECEK 

Manisa İl Müftü Vekili Mehmet Ceyhan, yeni dönem yaz Kur’an kurslarının hayırlı olmasını diledi ve yapılacak etkinliklerden bahsetti. Ceyhan, “Manisa İl Müftülüğünce 378 Kur’an Kursunda ve 1761 Camimizde 22 yaş altı kişilere yönelik 2024 Yaz Kur’an kursları 01 Temmuz -16 Ağustos tarihleri arsında  günlük 4, haftalık 20 saat olarak gerçekleştirilecek.  Yaz Kur’an kurslarında Kur'an-ı Kerim, İtikat,  İbadet,  Siyer, Ahlak dersleri ile sosyal ve kültürel etkinlikler planlanmaktadır. 2024 Yatılı Yaz Kur’an Kursları 01 Temmuz -23 Ağustos arası 4 hafta ya da 4+4 sekiz hafta olmak Akhisar İlçemizde kız-erkek ayrı ayrı olmak üzere açılması planlanmaktadır. Diğer İlçelerimizde Pansiyon tahsisi ile ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlükleriyle görüşmelerimiz devam etmektedir.  Yaz Kur’an kursları 210 derslikte  4-6 Yaş, 7-10 Yaş Grubu çocuklarımıza yönelik Kurslarımızda açılması planlanmaktadır.  Yunusemre ilçesi Atatürk Ortaokulu, Şehzadeler Şehitler Ortaokulu ve Manisa Diyanet Gençlik Merkezinde 1 Temmuz-31 Ağustos Tarihleri arasında “Suffe Yaz Okulu” adı ile Yaz Kur’an kursları açılması planlanmaktadır. İlçelerimizde Gençlik Koordinatörleri vasıtasıyla 1 Temmuz-1 Eylül Tarihleri arasında Gündüzlü ve Yatılı olmak üzere ‘‘ Yazımda Kardeşlik Var ’’ Kampları yapılması planlanmaktadır. 2023 Yılı Yaz Kur’an kurslarımızda resmi verilere göre 40.135 öğrenciye ulaşılmış olup bu yıl bu sayının daha da artacağı öngörülmektedir. Diyanet Gençlik Koordinatörleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları tarafından Yaz Kur’an kursları açılan yerlerde ‘‘ Değerler Eğitimi ’’ sohbetleri yapılması planlanmaktadır. İmkanlar ölçüsünde İlçelerimizde mevsimlik işçilerin çocuklarına yönelik Yaz Kur’an kursları açılması planlanmaktadır.


Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temür, “Her yıl olduğu gibi bu yılda coşkuyla Kur’an kurslarımızı başlatmış bulunuyoruz’ dedi.  Sözlerine milli ve manevi değerlerimize dikkat çekerek, “ Evlatlarımızı İslam ahlakıyla, Kur’an terbiyesiyle, vatanını, milletini, memleketini, bayrağını, değerlerini seven, bu değerlere hizmet eden, hayırlı nesiller olarak yetiştirmeyi hepimize nasip eylesin. Sezonun hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!