Manisa
16 October, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

62 eğitimciye Depremde Arama Kurtarma Eğitimi verildi 


62 eğitimciye Depremde Arama Kurtarma Eğitimi verildi 

Manisa MEB AKUB (Milli Eğitim Bakanlığı Arama Kurtarma Birimi); 2024 yılında eğitim faaliyetlerine hız verdi. Yılın ilk 6 aylık döneminde 62 eğitim çalışanlarına “Depremde Arama Kurtarma Eğitimi (DAKE)”  verdi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Muradiye Spor Salonu bahçesi içerisindeki AFAD Eğitim Sahası’ndaki çalışmaları inceledi. 

Türkiye’de 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi, ülkemizde afet yönetimi ve koordinasyonu alanında dönüm noktası olmuştu.  

Büyük can kaybına ve geniş çaplı hasara neden olan bu deprem, ülkemizde afet yönetimi konusunun tekrar gözden geçirilme zorunluluğunu acı bir şekilde ortaya koymuştu. 


İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli,  AFAD kuruluşu ve sonrasında buna bağlı olarak gelişen MEB AKUB’la ilgili olarak şunları aktardı: “17 Ağustos 1999 depreminin ardından 2009 yılında kurulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılması, afetlere müdahale edilmesi ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının süratle tamamlanması amacıyla gereken faaliyetlerin planlanması, yönlendirilmesi, desteklenmesi, koordine edilmesi ve etkin uygulanması için ülkenin tüm kurum ve kuruluşları arasında işbirliğini sağlayan, çok yönlü, çok aktörlü, bu alanda kaynakların rasyonel kullanılmasını gözeten, faaliyetlerinde disiplinler arası çalışmayı esas alan iş odaklı, esnek ve dinamik yapıda teşkil edilmiş bir kurumdur.  2017 yılında temelleri atılan ve 2019 yılında Manisa ilinde 30 öğretmenle başladığımız MEB AKUB, bundan sonra da yılsonuna dek hedeflenen 125 eğitim çalışanı ile faaliyetlerine devam edecektir.  İçişleri Bakanlığımız tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Bin Arama Kurtarma Personeli Yetiştirilmesi Projesi” kapsamında yürütülen eğitim çalışmaları, Manisa’da Muradiye Spor Salonu bahçesi içerisindeki AFAD Eğitim Sahası’nda 6 günlük eğitim programı ile gerçekleştirilmeye devam etmektedir. 2021 yılında yasal mevzuatı çerçevesinde kurulan MEB AKUB, bugüne dek ülkemizde yaşanan doğal afetlerde de vatandaşlarımıza destek verdi. 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili etkileyen Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen iki depremde bölge ve çevresinde AFAD koordinesinde  arama kurtarma faaliyetinin yanı sıra bölgede lojistik, mutfak hizmetleri, psiko-sosyal faaliyetler ve kamp yönetimi hizmetlerini yürüttü. Bunun yanı sıra orman yangınlarında ve sel felaketlerinde aktif görev alan MEB AKUB, ekibine yeni katılan eğitimli öğretmenlerle güçlenmeye devam ediyor.”

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!