Manisa
30 September, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Akkal: Türk Lirası’na güven artacak

Akkal: Türk Lirası’na güven artacak
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Soma ve Kırkağaç ilçelerinde temaslarda bulundu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Soma ve Kırkağaç ilçelerinde temaslarda bulundu. Parti teşkilatları ile bir araya gelen Akkal, hem esnaf ziyareti yaptı hem de esnaf temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Akkal, ilçe temaslarında gündeme dair de açıklamalarda bulundu. Dolar kurunun anormal ve piyasa gerçekliğinden uzak yükselişinin atılan adımlarla sona erdiğini ifade eden AK Partili Akkal, “Dışarıdan müdahale yapmak istediler olmadı, şimdi ekonomik darbe denediler bunu da başaramadılar. Sosyal medyanın da etkisiyle özellikle bazı spekülasyon odaklarının dolar 20-30 lira olacak ifadeleri bu süreci tetikleyen nedenler arasındaydı. Algıların, olguların önüne geçemeyeceğini bir kez daha görmüş olduk. Algıdan beslenen şer odakları yine boş durmayacak ama istedikleri kadar denesinler sokmak istedikleri kısır döngüye bir kere daha dönmeyeceğiz” diye konuştu.

HALK MUHALEFETE İTİBAR ETMİYOR

Türkiye’nin ekonomik verileri ve altyapısının her türlü algıyı kırabilecek nitelikte olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bu sürecin de geride bırakılacağını belirten Akkal, “Türkiye’nin geçen ay ihracatı 23 milyar doları geçti. Bu rakam 2001 yılındaki toplam ihracatla aynı. 12 ayda yapılan ihracat şimdi bir ayda yapıyoruz. Bu seviyeye gelmek kolay olmadı. Türkiye’yi hafife alan da oldu, önünü kesmek isteyenler de ancak biz kendi yolumuzu kendimiz çizmeye başladık. Ekonomik göstergelerin her geçen gün iyileştiğini görünce muhalefetin yine çuvalladığını göreceğiz. Biraz zaman alacak ama halkımızın en kılcal damarlarına kadar bu iyileşmeyi göreceğiz. Muhalefetin boş söylemlerine halkımız zaten itibar etmiyor. Bundan sonra da bu sığ ve basmakalıp söylemleri milletimizin umurunda olmayacaktır” şeklinde konuştu.

FIRSATLARI DEĞERLENDİRMELİYİZ

Dünyanın içinden geçtiği belirsiz süreçte Türkiye’nin elindeki imkanları en iyi şekilde değerlendireceğini söyleyen Akkal, “Biz hem sahada hem masada dediğini yapan ve verdiği sözü tutan bir ülkeyiz. Yatırımcılar için güvenli bir ülke olmaya devam edeceğiz. Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıların ilerleyen günlerde artarak devam edebilir. Biz bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Dünyanın önde gelen ülkelerinde bile bugüne kadar görmedikleri enflasyon rakamları bu sıkıntıların süreceğini gösteriyor. Biz aradan çıkarak kendi ekonomik modelimizle yatırımcı odaklı olacağız. Paradan para kazananlar üzülse de buna mecburuz. Halkımızın geleceği ve refahı için kendimize özgün bir süreci yöneteceğiz. Burada milletimizin desteğini en güçlü şekilde hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

SOMA VE KIRKAĞAÇ’IN SORUNLARINI DİNLEDİ

Soma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Ayan, Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cem Doğan'ı, Soma Nakliyeciler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'ni Değerli Başkan Vekili Doğan Vural ve yönetimleri ile sektör sorunlarını dinleyen Akkal, Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ve Kırkağaç Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Özçetin ile görüşerek ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı. Her iki ilçede de esnafları gezen Akkal’a AK Parti Soma İlçe Başkanı Erol Saygılı ve AK Parti Kırkağaç İlçe Başkanı Mehmet Emin Güngör eşlik etti. Akkal ayrıca Avdan ve Cenkyeri mahallelerinde temaslarda bulundu.  Akkal son olarak Kınık’ta meydana gelen maden kazasında yaralanan işçileri hastanede ziyaret ederek son durumları hakkında bilgi aldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!