Manisa
06 October, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Başkan Çerçi linç girişimine isyan etti!

Başkan Çerçi linç girişimine isyan etti!
Yunusemre Belediye Başkanı Dr.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 6 yıl önce çekilen bir görüntü üzerinden belediyeyi 'sokak hayvanı düşmanı' ilan eden çevrelere isyan etti. Çerçi, "Biz, kimlerin hangi amaç ve maksatla bu girişimlerden medet umduklarını çok iyi biliyoruz. Ama her şeyin bir zamanı var! Yağma yok! Bu çirkinliklerden kendilerine siyasi çıkar bekleyenler, son sözüm sizlere; hesap verecek ve yüzleşeceksiniz!" dedi.
 Sokak hayvanlarının en iyi korunduğu illerden biri olan Manisa'da son günlerde yaşanan bazı gelişmeler yerel yönetimlerle ilgili sivil toplum kuruluşlarını ve muhalefeti karşı karşıya getirdi. Geçtiğimiz günlerde Manisa'da 11 yaşındaki bir çocuğun ağır yaralanmasına neden olan ve birçok şikayete konu edilen bazı köpekler Şehzadeler Belediyesi tarafından hayvan barınağına götürülmüştü. Ancak köpeklerin toplanması sırasında çekilen ve sosyal medyada belediye aleyhine kullanılan görüntüler üzerine belediye köpeklerin saldırdığı kişilerin raporlarını yayınlamış, karalama yapan kişilerle ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.
    İYİ PARTİLİ ERYILMAZ'DAN SUÇLAMA
 Önceki gün ise benzer bir karalama Yunusemre Belediyesi'yle ilgili yapıldı. Sohayko Derneği adlı bir kuruluş, sosyal medya hesabından bir görüntü yayınladı ve Yunusemre Belediyesi ile Başkan Çerçi'yi etiketleyerek "Bu görüntülere bir bak, vicdanın rahatmı?" diye sordu. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz da görüntüyü paylaşarak, "Sohayko Derneği tarafından ortaya çıkarılan videoda Yunusemre Belediyesi ekiplerince onlarca köpek ölmüş şekilde önceden açılmış çukurlara atılıyor. Buradan Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'ye soruyoruz; bu canlar nerede, ne şekilde öldü?Ölüm raporlarının incelenmesini istiyoruz. Ayrıca bu cesetleri oraya gömmek için gerekli izin ve belgeler var mı? Bu tarz bir olayın Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarının üzerine gelmesi şans eseri mi?" sorusunu yöneltti.
    ÇERÇİ: GÖRÜNTÜLER 6 YIL ÖNCESİNE AİT
Bu açıklama ve sosyal medyadaki benzer iddialar üzerine Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi sert bir açıklama yaptı. Çerçi, "Geçtiğimiz haftalarda 6 yıl önce yaralı ve saldırgan bir canı, iğnelerle uyuşturduktan sonra tedavi edilmek üzere barınağa taşırken paylaşılan bir fotoğrafı yeni gibi servis edenler ile bugün hastalık, kaza benzeri nedenlerle sokaklarda yaşamını kaybeden sokak hayvanları için tüm belediyeler başta olmak üzere, tüm resmi kurumların 5199 sayılı hayvan hakları kanununda belirlenen kurallar çerçevesinde gerçekleştirdikleri bir işlemi katliam, vahşet gibi söylemlerle sunanlar aynı kişiler" dedi.
  HAKARET EDENLERE DAVA AÇILACAK
 Yapılanların insafsız bir karalama kampanyası olduğunu ve bunu yapanların hesap vereceğini belirten Çerçi, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Size kişi demek amiyane tabirle hafif kalır! Çünkü kişi demek için kişiliğinizin, karakterinizin, ama her şeyden önce vicdanınızın olması gerekli! Neden ve hangi maksatla? Planlı şekilde, hem de bu canlar üzerinden yaptığınız insafsız karalama kampanyanıza, anlık duygusal yaklaşımlarla tepki gösterenleri bir kez daha ve son kez eleştiri haklarını kullandıkları için ayrı tutuyorum. Ancak, hakaret içeren mesajlar nedeniyle yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı bilmenizi isterim.
  ÇİRKİNLİKLERDEN SİYASİ ÇIKAR BEKLİYORLAR'
Hiç kimsenin, bizleri katil, cana kıyan, vicdansız, kural ve nizam bilmez bir kurum olarak lanse etmesine göz yummayacağım. Evet, burası hoşgörü ve gönüller şehri Yunusemre, ama bu çirkinliğe, bu maksatlı kötülüğe daha fazla sabretmemizi kimse bizden beklemesin. Kamu sağlığı düşünülerek oluşturulan kanunlara uygun şekilde kamu hizmetini yerine getiren belediyemizi engellemeye çalışan bu algı ajanları hukuk önünde hesap verecek. Haksız yere, kasten bir canlıyı öldürmek en büyük suç ve günahlardan sayılır. Değerli hemşehrilerim; biz, kimlerin hangi amaç ve maksatla bu girişimlerden medet umduklarını çok iyi biliyoruz. Ama her şeyin bir zamanı var! Yağma yok! Bu çirkinliklerden kendilerine siyasi çıkar bekleyenler, son sözüm sizlere; hesap verecek ve yüzleşeceksiniz!"

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!