Manisa
06 October, 2024, Sunday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

 Gazeteciler Cemiyeti, yerel gazetelere çağrı da bulundu


 Gazeteciler Cemiyeti, yerel gazetelere çağrı da bulundu

“ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİREN KURUMLARIN HABERLERİNE AMBARGO UYGULAYALIM"

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, 13 Mayıs 2024 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında uygulamaya konulan kısıtlamalardan dolayı Manisa'da yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının gerçekleştirdikleri yerel gazete aboneliklerinin iptali konusunda yerel basında yer alan gazetelere çağrıda bulundu. Başkan Filizkan, yerel gazetelerin önemli gelirlerini oluşturan aboneliklerin iptal ettiren kurumlara faaliyet ve basın açıklamalarına ambargo uygulaması çağrısı yaptı.

"ABONELİK YOKSA HABER DE YOK"

Başkan Ali Filizkan 'Pandemiden bu yana ekonomik darboğaz içindeki yerel basınımız, 13 Mayıs 2024 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanan “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında uygulamaya konulan kısıtlamalarla Gazeteler bugün tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Bilindiği gibi yerel basının tek geliri, abone satışları, reklamlar ve Basın İlan Kurumu aracılığıyla alınan resmi ilanlardır. Ancak “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” kapsamında getirilen kısıtlamalarla yerel basının bu gelir lerinde önemli oranlarda azalma getirecektir. Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nde yer alan “Basın ve yayın organlarına ilan ve reklam verilmeyecek, kamu kurum ve kuruluşlarınca hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak” düzenlemeleri yerel basının bir noktada can suyunu kesecek uygulamalardır. Pandemiden bu yana yaşanan ekonomik sorunlara göz attığımızda; Gazete maliyetlerini oluşturan kâğıt, kalıp ve mürekkep başta olmak üzere tüm malzemelerin döviz cinsinden fiyatları artmış, medya kuruluşlarının girdileri dolar bazında yüzde 50’ye varan oranlarda yükselmiş, genel giderlerdeki ve asgari ücretteki artışın da etkisiyle yüzlerce yerel medya kuruluşu kapanma nok tasına gelmiştir' dedi. 
 

MANİSA TİCARET VE SANAYI ODASINA TEŞEKKÜR. 

Manisa Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak tasarruf genelgesine rağmen yerel basına destek amçlı abonelk sayısını arttıran Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ve oda yönetimine teşekkürlerini iletti. Ali Filizkan, Merkezde yayınlanan 6 gazeteden 2 şer adet olan abonelik sayısının 4'e çıkarılmasının yerel basına olan güven ve desteğin önemli göstergesi olduğunu belirtti. 

Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, “TSO Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetimi yerel basına her dönem sağladıkları desteklerle yanımızda olmuştur. Şimdide abone sayısının artırılması nedeniyle yeni bir kampanyaya başlattığı için cemiyetimiz adına Manisa Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi. 

MİNE BADAN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!