Manisa
30 September, 2024, Monday
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Halil Yurtsevenli öğrencilerin mezuniyet coşkusu

Halil Yurtsevenli öğrencilerin mezuniyet coşkusu
Manisa Yunusemre Halil Yurtseven  İlkokul  4/E sınıfı  öğrencileri OrtaköyYunuspark Mesire Alanı’nda ailelerinde katılımıyla mezuniyet töreni gerçekleştirdiler.
Manisa Yunusemre Halil Yurtseven  İlkokul  4/E sınıfı  öğrencileri Ortaköy
Yunuspark Mesire Alanı’nda ailelerinde katılımıyla mezuniyet töreni gerçekleştirdiler.
Uzun bir aranın ardından yüz yüze düzenlenen törende  cüppe giyip kep
atarak  diplomalarını alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. 
Mezuniyet töreninde konuşan 4/E sınıfı öğretmeni Hediye Yüksel  “4 yıl önce şevkle heyecanla ve umutla başladığımız serüvenimizin sonuna geldik. Elime idaremiz tarafından liste verildiğinde sadece isimden ibaret olan öğrencilerimle geçen 4 yıl içinde anne-evlat mesafesine yükseldik.  Kocaman bir aile olduk. Ve maalesef ki son 1,5 yıldır uzaktan uzağa bir  aşkla bu mücadelemizi sürdürmeye çalıştık. Biz ortaya bir sofra koyduk. Kimi öğrencilerim bu sofradan karnı doyana kadar kimisi yarım yamalak yararlandı.  Maalesef bu süreç tüm insanları ekrana bağladı. Bizde nasibimizi aldık.  Sevgili çocuklar şimdi telafi zamanı yaralarımızı sarma ve normalleşme vakti. Okuma ve yazma alışkanlıklarımızı alıştırma kişisel becerelerimizi geliştirmek için çaba sarfedelim.  Zaman hız ve haz çağına dönüştü  ama unutmayalım ki hata yapmak hile yapmaktan daha onurludur. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. Alın teri ile kazanılan bir lira bulunan 5 liradan daha değerlidir. İnsanlara yük olmayın hep yük alan olun. Bir büyüğüm (sen de odunu sev demiş) sevmekten korkmayın önce kendinizi sonra insanları doğayı, hayvanları sevin. İyi bir dost olun .Bu ülkenin geleceği sizlersiniz.  İnanın çalışın ve başarın. 4 yıllık süreçte arkanızda dağ gibi duran ailenize annelerinize çok teşekkür ediyorum. Allah bundan sonraki hayatınızda iyi insanlarla karşılaştırsın ve iyilerden kılsın. Mezun olmanın mutluluğunu paylaşan aileleri ve öğrencilerimi kutlar, başarılarının hayatları boyunca devam etmesini dilerim.”  temennilerinde bulundu.
Günün anlam ve önemine ithafen sınıf annesi Hacer Yörük Çıracı sınıf adına öğretmenleri Hediye Yüksel’e çam sakızı çoban armağanı  hediye takdim etti.
Mezuniyetin anlamı olan kep atma anı ise öğrencilerin ve velilerin geri sayımı ile gerçekleşti. 

Meral TÜRETKEN

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!