Manisa
06 July, 2024, Saturday
  • DOLAR
    32.66
  • EURO
    35.56
  • ALTIN
    2511.4
  • BIST
    10839.88
  • BTC
    56505.131$

KADEM Manisa Filistin için hayır çarşısı açtı 

KADEM Manisa Filistin için hayır çarşısı açtı 

KADEM Genel Merkezi öncülüğünde başlatılan Gazze'ye Kardeş Payı yardım seferberliği kapsamında KADEM Manisa Temsilciliği tarafından Hayır Çarşısı açıldı. Filistin’e destek olmak amacıyla Polisevi’nde gerçekleşen hayır çarşısına Manisa Valisi Enver Ünlü’nün eşi Sema Ünlü, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş’ın eşi Nuray Aktaş, Manisa İl Sağlık Müdürü Erol Karaca, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı.

Protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Hayır çarşısında yer alanları ürünleri inceleyerek satın aldılar. Bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Vali Ünlü’nün eşi Sema Ünlü de gözleme için elleriyle yufka açtı. Hayır çarşılarından elde edilecek gelir ve bağışlar gıda ve hijyen malzemesi olarak Kızılay'ın gemileriyle Gazze'ye ulaştırılacak. 


GAZZE'DE YAŞANAN İNSANLIK DRAMI HEPİMİZİN YÜREĞİNİ BURKAN BİR GERÇEKTİR

Manisa Valisi Enver Ünlü’nün eşi Sema Ünlü, “Gazze'ye Kardeş Payı Hayır Çarşısı etkinliğinde yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum.  Öncelikle kadın ve demokrasi derneğine bu anlamlı organizasyonu düzenledikleri için ve Gazze'deki kardeşlerimiz ile sergiledikleri dayanışmadan dolayı teşekkür ediyorum.  Maalesef, büyük çabalar ve acı tecrübeler ışığında inşa edilen ortak insani değerlere, ilkelere ve normlara rağmen 21. yüzyılda tüm dünyanın gözü önünde Gazze'de yaşanan bir soykırıma üzülerek tanıklık ediyoruz.  Gazze'de yaşanan insanlık dramı hepimizin yüreğini burkan bir gerçektir. Gazze'de yıllardır süregelen katliam yüzünden zor koşullar altında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz var. Orada yaşanan acılar ve çekilen zorluklar hepimizin yüreğini derinden yaralamaktadır.  Bizler burada, bu hayır çarşısında bir araya gelerek Gazze'deki kardeşlerimizin acılarını bir nebze olsun hafifletmeyi ve onlara umut olmayı amaçlıyoruz.  KADEM'in böyle anlamlı projelere öncülük etmesi, hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç insanlara el uzatması, insanlığın ortak vicdanının sesi olmaktadır. Bu çabalarınız sadece maddi yardım sağlamakla kalmıyor aynı zamanda sevgi, şefkat ve dayanışma gibi en değerli insani duyguların yaşatılmasına da vesile oluyor.  Gazze'deki kardeşlerimiz, her gün bombaların gölgesinde yaşamaya çalışırken temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyorlar. Bizler burada topladığımız yardımlarla, onlara yanlarında olduğumuzu hissettirmeli ve yalnız olmadıklarını göstermeliyiz.  Bu vesile ile KADEM'e bir kez daha bu anlamlı kermesi düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki, insanlık dayanışma ile güçlenir ve iyilik paylaştıkça büyür. Hepinize saygılarımı sunuyor, hayırlı ve bereketli bir etkinlik olmasını diliyorum. 


DESTEK OLAN HERKESE GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR 

KADEM Manisa Temsilcisi Özlem Akar İşyapan, “7 Ekim’den bu yana süren İsrail’in saldırıları sonucunda, Gazze’de 36 binden fazla insan hayatını kaybetti. 80 binin üstünde tedavisi yapılamayan yaralı var. Evler, okullar, hastaneler ve ibadethanelerin yerle bir edildiği bölgede 26 Mayıs’ta İsrail, ‘güvenli bölge’ diyerek 1,5 milyon Gazzeliyi göçe zorladığı Refah’taki çadır kampını bombaladı. Gazze’deki zulme sessiz kalmamak, tepki göstermek, Gazze halkına maddi manevi destek olmak tüm dünyanın insanlık vazifesi. Bizler de bir sivil toplum kuruluşu olarak, kardeşlik ve yardımlaşma bilinciyle ‘Gazze’ye Kardeş Payı’ yardım seferberliğini tüm Türkiye’de başlatıyoruz. İstanbul’da ve KADEM temsilciliğinin bulunduğu 55 şehirde ‘Hayır Çarşıları’ açıyoruz. Yine kampanya kapsamında ‘Gazze’ye Kardeş Payı’ hesabı üzerinden bağışlar toplayacağız. ‘Hayır Çarşıları’mızdan ve bağışlardan elde edilecek gelir, gıda ve hijyen malzemesi olarak Kızılay’ın yardım gemisiyle Mersin’den Ariş Limanı’na, oradan kara yoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.  ‘Gazze’ye Kardeş Payı’ yardım kampanyasıyla Gazze halkına bir nebze olsun destek olabilmeyi amaçlıyoruz. Bölgeye gıda, temiz su ve hijyen malzemeleri gibi en temel insani ihtiyaçların ulaştırılması gerekiyor. Gazze’deki insanlık dramına karşı duyarsız kalmayan, yardım elini uzatmak için çaba sarf eden herkese şükranlarımı sunuyor, ‘Gazze’ye Kardeş Payı’ kampanyamıza ve ‘Hayır Çarşısı’ etkinliğimize destek veren gönüllülerimize, destekçilerimize ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CÜNEYT HASÇELİK

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!